Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με θέμα τις βιβλιοθήκες, που οργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη Σάμου και την παγκόσμια ομοσπονδία βιβλιοθηκών IFLA.
Οι 35 σύνεδροι από βιβλιοθήκες από την Αμερική ως την Κίνα, είμαστε σίγουροι ότι γυρίζουν στην πατρίδα τους με πολλές νέες ιδέες μετά την άριστη επιστημονική συζήτηση, αλλά και ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και τις όμορφες εικόνες από το νησί μας, το οποίο και θα προβληθεί για ακόμη μια φορά.
Πώς ένας τόσο μικρός τόπος μπορεί να αποτελεί σημείο παγκόσμιας αναφοράς και να γίνεται πόλος έλξης, είναι κάτι που επιτυγχάνεται με σοβαρή εργασία, όπως αυτή που προσφέρει ο δικός μας Μανόλης Πυργιώτης διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σάμου, με σεμνότητα, ταπεινότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας..
Και είναι αλήθεια, δίχως να υπερβάλλουμε στο παραμικρό ότι, όσοι γνωρίζουν τον κ. Πυργιώτη συνηγορούν πως ανήκει στους ανθρώπους που τους αρέσουν οι προκλήσεις και και που έχουν μάθει να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους επ’ ωφελεία των συμφερόντων της ευρύτερης κοινωνίας.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας