Μια όμορφη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  απόψε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στο Καρλόβασι, με πρωτοβουλία του αεικίνητου ιερέα του ιερού ναού  πατέρα Βασίλειου  και  με την παρουσία φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 Τα παιδιά είχαν την εύκαιρα να ακούσουν μέσω σύνδεσης Skype   τον διδάκτορα Θεολογίας κ. Πορφύριο Νταλιάνη, ο οποίος τους ανέλυσε  την έννοια της ελπίδας μέσα από την Παλαιά Διαθήκη.

Οι φοιτητές στο τέλος της ανάλυσης είχαν την ευκαιρία και να καταθέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Ο  κ.  Νταλιάνης ανέλυσε  λεπτομερώς και με εμπεριστατωμένο τρόπο  την  παλαιοδιαθηκική μαρτυρία σχετικά με το Θεό,  η οποία εξαρτάται άμεσα από την πράξη της εκλογής του λαού Ισραήλ και από τη δέσμευσή του απέναντί του.

Οι σωτηριολογικές ενέργειες του Θεού είναι η κύρια πηγή χαράς για τον πιστό άνθρωπο. Η πεποίθηση ότι ο Θεός «κατασκηνώνει» μεταξύ των πιστών Του και γίνεται «ασπίδα» των δικαίων, φέρνει ασφαλώς μαζί με την ελπίδα ευφροσύνη και χαρά για ίδιο.

Τόνισε ότι, για να φθάσουμε στην αλήθεια του Τριαδικού θεού, δεν αρκεί η μελέτη της αγίας Γραφής,  πρέπει να γίνουμε άνθρωποι του Χριστού, δηλαδή μέλη της Εκκλησίας, όπου ενεργεί το Πνεύμα του Θεού.

Χωρίς αυτή τη θεία πνοή, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίσει την αλήθεια του Τριαδικού Θεού, οσοδήποτε και αν μελετήσει την αγία Γραφή. «Το να γνωρίσουμε πλήρως το μυστήριο της Αγίας Τριάδος σημαίνει να έλθουμε σε τέλεια ένωση μετά του Θεού και όχι να είμαστε τυπικά χριστιανοί τόνισε ο κ.  Νταλιάνης.

Οι συνάξεις  με τους φοιτητές στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο  και με διαφορετικούς ομιλητές κάθε φορά.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας