Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Κίνα από τον  κορονοϊό,  με τις αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την μη  εξάπλωσή του.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τονίζει πως δεν υπάρχει ακόμα φόβος για παγκόσμια εξάπλωση,  όμως οι περισσότεροι και στην Σάμο έχουν θορυβηθεί, λόγω των μεταναστευτικών ροών που καθημερνά υπάρχουν στο νησί μας από την γείτονα χώρα.

Ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές λοιμώξεις στο αναπνευστικό και επικίνδυνες πνευμονίες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρούνται  αυστηρότητα  μέτρα.

«Οι προφυλάξεις είναι οι ίδιες που ισχύουν για τη γρίπη. Να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε χώρους με πολύ συνωστισμό είναι μερικές από τις βασικότερες συμβουλές»  υποστηρίζουν οι επιστήμονες και στην Σάμο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου κ. Νικο Στεφανή με τον οποίο επικοινωνήσαμε ,  το νοσοκομείο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και έχει προετοιμάσει κατάλληλους χώρους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Ήδη στο νοσοκομείο μας και σύμφωνα με τον διοικητή έχουν έρθει οι σχετικές οδηγίες,   ενώ από τον ίδιο δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων κατά της γρίπης και την εμφάνιση του νέου στελέχους του κορονοϊού, καθώς και περιοριστικά μέτρα για τους επισκέπτες και τους συνοδούς των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος για την αποφυγή διασποράς του ιού ή τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος με πνευμονία.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για διαρκή εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε τμήματα με ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Έτσι λοιπόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας  καθώς,  Διοικητής, ιατρικό, και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο της Σάμου  βρίσκονται καθημερινά σε ετοιμότητα και προκειμένου προληπτικά να τεθεί το  νοσοκομείο  σε αυξημένη ετοιμότητα,  έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί   κρούσμα του θανατηφόρου ιού ,   σε περίπτωση που εκδηλωθεί και στην Σάμο.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας