Με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Γαλάτο, την κ. Καραμιχάλη Δέσποινα  Αντιπρόεδρο,  την κ. Ταλαμπέκου Παγώνα Γραμματέα, τον κ. Αντωνόπουλο Ηλία Ταμία, την κ. Καραστάθη- Καλλίτση Αγγελική Έφορο  και μέλη την κ. Αθηνά Τσεσμελή και κ. Τσιτσίνη Αγγελική,  συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της φιλαρμονικής Καρλοβάσου Κλεάνθης ο Σάμιος , το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην απερχόμενη πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Αθηνά Τσεσμελή, η οποία όλα αυτά τα χρόνια  αγωνίστηκε  για την αναβάθμιση της  και αφήνει πίσω της σημαντικό έργο.

Η Φιλαρμονική Καρλοβάσου  ιδρύθηκε το 1895  και αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής ζωής της πόλης συμμετέχοντας σε κάθε μορφή εκδήλωσης.

Όλα αυτά τα χρόνια η Φιλαρμονική  «ΚΛΕΑΝΘΗΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ» προσφέρει, μουσική παιδεία, δημιουργεί πολιτισμό, και συμβάλλει στην επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση των νέων.

Στο καταστατικό της Φιλαρμονικής του 1895 αναφέρεται επί λέξει :

Σκοπός του συλλόγου υπό τον τίτλον «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ ΚΛΕΑΝΘΗΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ» είναι η καλλιέργεια και εξύψωσις του μουσικού αισθήματος και η διάδοσις της μουσικής διά της λειτουργίας μουσικής σχολής και άλλων προσφορών κατά την κρίσιν του Διοικητικού Συμβουλίου μέσων.

Και όλα αυτά βέβαια δωρεάν, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Η Φιλαρμονική δεν αρκείται στις παρελάσεις, τελετές και άλλα δρώμενα – όπου βέβαια συνεχίζει να συμμετέχει με τον καλύτερο τρόπο – αλλά δραστηριοποιείται σημαντικά και στο χώρο των Συναυλιών, αποδίδοντας με επιτυχία έργα Ελλήνων και ξένων Συνθετών, τόσο κλασσικού όσο και έντεχνου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας