Σύμφωνα με τα κλιματικά δεδομένα το μήνα Μάιο η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι οι 25 βαθμοί Κελσίου.

Στην θερμή μεταφορά, που ήδη ξεκίνησε την Δευτέρα, με σχεδόν 33 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία, για την ακρίβεια 32,8 στην Ζαχάρω, το ερχόμενο Σάββατο περιμένουμε οι μέγιστες να φτάσουν πιθανότατα έως 15 βαθμούς Κελσίου πάνω από την μέση, κλιματική, μέγιστη τιμή.

Η μετάβαση σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι εντελώς απότομη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί σταδιακά ώστε να είναι “έτοιμος” για τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Οι απότομες συνθήκες καύσωνα εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, χωρίς αυτό βέβαια να απαλλάσσει τους υγιείς.

Προσοχή λοιπόν, τις ημέρες όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς, κυρίως το διάστημα Πέμπτη 14/5 – Κυριακή 17/5 

  • καλό είναι τις θερμές ώρες να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και να παραμένουμε σε σκιερά μέρη.
  • το πρωί ανοίγουμε τα παράθυρα για αερισμό των οικιών και τα αφήνουμε κλειστά τις θερμές ώρες ώστε να διατηρείται δροσερός ο εσωτερικός αέρας. Αυτή την εποχή, το εσωτερικό των κατοικιών παραμένουν αρκετά δροσερά, καθώς δεν έχουν το θερμικό φορτίο, όπως συμβαίνει από τις συνεχείς ζέστες, το καλοκαίρι.
  • αν αισθανόμαστε ζέστη εντός του χώρου μας, τότε κάνουμε χρήση κλιματισμού, με ελαφρό άνοιγμα παραθύρου για αερισμό.
  • επίσης, σημαντικό, όπως άλλωστε είναι γνωστό σε κάθε επεισόδιο καύσωνα, η κατανάλωση πολλών υγρών (νερό, φυσικοί χυμοί).

Δείτε το αρχικό αρθρο ΕΔΩ

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας