Εντατικούς ελέγχους έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικοί και στην Σάμο , για την εφαρμογή των διατάξεων του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου των μέτρων αντιμετώπισης και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ελεγκτικής δράσης των αρμόδιων αρχών, κατά τα οριζόμενα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και στους οικείους οργανισμούς λειτουργίας τους και διενεργούνται σε πολλά καταστήματα της Σάμου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου   δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, διενεργώντας συστηματικά οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές  του νησιού, με  σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και πρέπει να τηρούνται είναι οι επιχειρηματίες  αλλά και οι εργαζόμενοι   υποχρεωτικά πρέπει να φοράνε μάσκα και γάντια, ενώ σε  όλα τα καταστήματα  πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και ο αριθμός των εισερχομένων  ανά τετραγωνικό.  Οι αστυνομικοί στην αρχή των ελέγχων  ενημέρωναν καταστηματάρχες και εργαζόμενους,  ενώ τώρα θα αρχίσουν ν να επιβάλλονται πρόστιμα και σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν τηρείται το γράμμα του νόμου.

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις της Σάμου  λειτουργούν άψογα τηρώντας τα μέτρα και δεν χρειάστηκε να επιβληθούν πρόστιμα και παρά τους καθημερινούς ελέγχους των αστυνομικών.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας