Χωρίς προηγούμενο η θερμή μεταφορά που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17.5 με θερμοκρασίες ρεκόρ για τον μήνα Μάιο. Και σήμερα Δευτέρα 18.5 καταγράφηκαν θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 36 βαθμούς στην χώρα μας και έφτασαν κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς για 4η συνεχή μέρα στη νότια Ελλάδα.

Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών το επόμενο 48ωρο και επιστροφή στην κανονικότητα του Μαΐου από την Πέμπτη, με θερμοκρασίες στους 25 βαθμούς και μπουρίνια κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα και εκεί που ήμασταν στους +15 από την μέση μέγιστη του μήνα, θα πάμε στους -5 βαθμούς.

——   ——

Ειδικότερα, την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, οι άνεμοι στα πελάγη έως 5 μποφόρ , βόρειοι στο Αιγαίο, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς στα βόρεια, 35 με 36 στα δυτικά, και έως 38 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα.

Την Τετάρτη απογευματινούς όμβρους περιμένουμε στα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς στα νότια έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη, άστατος ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και το βόρειο Αιγαίο, μάλιστα το απόγευμα στα ηπειρωτικά οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο διατηρείται ο ασταθής καιρός, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα . Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε το αρχικό αρθρο ΕΔΩ

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας