Τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε  φορτηγό ψυγείο μεταφορικής εταιρίας  που δραστηριοποιείται στην Σάμο , το οποίο απέξω είχε κλειστεί ,αλλά με ένα απλό σκράτς,  κατά τη διάρκεια ελέγχου και όπως γίνεται κάθε φορά που υπάρχουν νταλίκες η ψυγεία φορτηγά προς αναχώρηση.

Αφού οι Λιμενικοί κατέβασαν τους μετανάστες από το ψυγείο και ο οδηγός αποχώρησε,  λίγα μέτρα πιο κάτω   σταμάτησαν το φορτηγό  εκ νέου για ένα νέο έλεγχο.

Εκεί οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι ,μέσα στο ψυγείο είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη, κάτω από τις παλέτες, όπου είχαν κρυφτεί άλλοι δύο μετανάστες και από εκεί και έπειτα  δεν επετράπη στον οδηγό του φορτηγού να  μεταφέρει το ψυγείο στον Λιμένα Καρλοβάσου και να αναχωρήσει με το πλοίο της γραμμής.

Ο οδηγός του οχήματος  κρατείται , ενώ την ίδια τύχη είχε και ο δεύτερος οδηγός  της μεταφορικής εταιρίας, ο οποίος ειδοποιήθηκε να  μεταβεί στο Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου και να δώσει κατάθεση, καθώς είχε μεταφέρει το ψυγείο από το Βαθύ και το είχε αφήσει  σε σημείο του Λιμένα Καρλοβάσου από χτες το βράδυ.

Οι ιδιοκτήτες της μεταφορικής εταιρίας, οι οποίοι είναι άνθρωποι έντιμοι και γνωστοί στην σαμιακή κοινωνία ,ισχυρίζονται ότι επί τρία τώρα έτη αντιμετωπίζουν  αυτό το πρόβλημα και μάλιστα σε πανόμοιες περιπτώσεις οι μετανάστες τους προκαλούν και ζημιές στα οχήματα, κάτι που γνωρίζει η Λιμενική Αρχή Σάμου.

Απορούν λοιπόν γιατί σήμερα  και την στιγμή που όλοι γνωρίζουν  τους ιδιοκτήτες της μεταφορικής εταιρίας  και την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια,  οδηγούνται στο δικαστήριο, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι υπάλληλοι τους.

Μάλιστα την συμπαράσταση τους έχουν  εκδηλώσει και άλλοι ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιριών στην Σάμο, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνται από τους μετανάστες, οι οποίοι τους προκαλούν πολλές ζημιες στα οχήματα τους.

Αν φυσικά το όχημα ψυγείο ήταν σφραγισμένο με την ειδική ταινία σφραγίσματος, κατανοούμε  ότι, κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Σήμερα όμως και οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι πριν την αναχώρηση των οχημάτων στο πλοίο πάντα πραγματοποιούνται έλεγχοι, οπότε θα ήταν τελείως ανόητοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια πράξη.  Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης και είμαστε σίγουροι ότι, οι άνθρωποι θα βρουν το δίκιο τους. .

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας