Συνεδρίασε  το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασου , απόψε 24 Ιούνη 2020 και ώρα 19μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ανοικτών των θυρών  και σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις  σε θέματα ημερήσιας διάταξης.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν  σε νυχτερινή βάση να λειτουργεί ως πεζοδρομημένος χώρος σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το Ιστορικό Κέντρο  της πλατείας Καρλοβάσου,  μέσω πρότασης την οποία κατέθεσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής .

Κατά πλειοψηφία  έγινε δεκτή η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Σάμου,  καθώς ισοψήφησαν οι τοπικοί σύμβουλοι    και  υπερίσχυσε η ψήφος του Προέδρου  της κοινότητας κ. Μανόλη Νικολού,  ο οποίος όμως συμφώνησε να πεζοδρομηθει η πλατεία, αλλά από τις 8 το βράδυ,  κάτι που έγινε αποδεκτό  από εκείνους που το ψήφισαν .

Στην πρόταση μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών, ενώ εκνευρισμένοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι επαγγελματίες ταξιτζήδες , οι οποίοι έκριναν ότι εμπαίζονται ασύστολα.

Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν η νομική σύμβουλος των  επαγγελματιών  αυτοκινητιστών  κ. Φωτεινή Θαλασσινού ,η οποία με παρρησία και μετά λόγου ασφαλείας  ανέλυσε το καθεστώς  της απόφασης, την οποία θεωρεί παράνομη και την ειλημμένη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ως καταχρηστική καθώς, παραπέμπει σε εποχές του «αποφασίζομεν και διατασσομεν»,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποφάσεις, όπως επεσήμανε, που έχουν ασάφεια, αδιαφάνεια και παρωχημένες πρακτικές  με δίχως τις ανάλογες μελέτες και οι οποίες δίνουν ένα σοβαρό πλήγμα στους ταξιτζήδες που πρέπει να απομακρυνθούν από συγκεκριμένο σημείο  και   οι οποίοι επιφυλάσσονται  παντός νόμιμου δικαιώματος τους κατά οποιουδήποτε  πλήττει τα συμφέροντα τους.

Με τεκμηρίωση  η κ. Θαλασσινού  παρουσίασε το τι επιτάσσει ο νέος νόμος Θεωδωρικάκου, ο οποίος δεν μπορεί να εφαρμοστεί  για την πλατεία Καρλοβάσου, καθώς υπάρχουν επιμέρους  σημεία που το απαγορεύουν.

Εκείνο το οποίο αξίζει να αναφέρουμε  είναι ότι, το πάρκινγκ που υπάρχει πάνω από την πλατεία Καρλοβάσου, είναι χαρακτηρισμένος χώρος πάρκινγκ και αυτό είναι  αποδεδειγμένο από την τελετή παράδοσης παραλαβής , κάτι που δεν γνώριζαν οι παριστάμενοι και που το παρουσίασε η  κ. Θαλασσινού.

Στην συνεδρίαση  παρέστη ο προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιών   της τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Δυτικής Σάμου κ. Βασίλης Κοντοριάνος,  ο οποίος  εκπόνησε και κατέθεσε την συγκοινωνιακή μελέτη.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αρτέμης Πανούσος και  κ.  Ιωάννα Καραγιάννη, καθώς και η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Αννη Ανδρεάδου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, η απόφαση της κοινότητας είναι γνωμοδοτική  και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας η απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι ειλημμένη. Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  όπου θα παρθεί και η τελική απόφαση.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας