Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Άνεμοι έως 7 μποφόρ κατά τόπους στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στη Θεσσαλία από 20 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 και τοπικά έως 34-35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αύριο Σάββατο 25 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών.
Πηγή: Meteo.gr – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας