Δεν είναι η πρώτη φορά που πολλά εκκλησάκια της Σάμου πέφτουν θύματα διαρρηκτών.  Τα  περισσότερα τα παγκάρια τα  έχουν σπάσει πάνω από δυο φορές και οι επιτήδειοι αφαιρούν ακόμη και τα λεπτά που ρίχνει ο πιστός  για να πάρει ένα κεράκι.

Η λύση όμως που βρήκαν  “αετονύχηδες”  για να  αφαιρέσουν χρήματα από το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής  λίγο έξω από το Καρλόβασι ξεπερνάει τα όρια.

Επειδή το εκκλησάκι σε πολλές των περιπτώσεων έχει υποστεί κλοπές, ο εφημέριος που ανήκει στην ενορία του  φρόντισε να τοποθετηθεί στον τοίχο εντός της εκκλησίας ένα κουτί, το οποίο είναι ατσάλινο και δεν μπορεί να παραβιαστεί.

Προσέφυγε σε αυτήν  ενέργεια,  καθώς από το εν λόγω εκκλησάκι περνούν καθημερινά πολλοί πιστοί μια και βρίσκεται   δίπλα σε πολυσύχναστο οδικό δίκτυο και το παγκάρι του βρίσκεται πολλές  φορές παραβιασμένο.

Οι κύριοι λοιπόν εισήλθαν εντός του μικρού ναού και έκλεισαν το στόμιο του  χρηματοκιβωτίου με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε οι πιστοί  να  βρίσκουν αντίσταση και να ρίχνουν τα χρήματα στο παγκάρι.

Εκεί  αφαιρούσαν τα χαρτονομίσματα,   καθώς ο δράστης  είχε τοποθετήσει κόλλα σε αιχμηρό αντικείμενο  και το έβαζε στην σχισμή του παγκαριού, αφαιρώντας χρήματα.

Έκπληκτοι έμειναν  πριν λίγες μέρες ο ιερέας και ο  επίτροπος της εκκλησίας, διαπιστώνοντας ότι όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο παγκάρι είχαν κάνει «φτερά»,  ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια της κόλλας.

Δεν συζητείται το ενδεχόμενο να κλείσουν τα εκκλησάκια του νησιού, καθώς κάτι τέτοιο φέρνει διαμαρτυρίες από το χριστεπώνυμο πλήθος, όμως μήπως έφτασε η ώρα σε κάποια από αυτά να τοποθετηθούν κάμερες, οι οποίες θα οδηγήσουν τους δράστες στην δικαιοσύνη;

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας