Κυρία από την Σάμο  μας κατήγγειλε  ένα περιστατικό,   παροτρύνοντας  μας ακόμη και να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία της ,προκειμένου να προφυλάξει τους συμπολίτες μας,  καθώς παραλίγο να κάνουν οι οικονομίες της φτερά  μέσω  χάκερ, ο οποίος  απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Ο δράστης κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία, καθώς και  στους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας και εν τέλει στον τραπεζικό της λογαριασμό,  με την μέθοδο προσποίησης  οικείου της προσώπου.

Αργά το βράδυ και όπως μας κατήγγειλε η ίδια, δέχτηκε μήνυμα μέσω του messenger από την ανιψιά της, η οποία της ζητούσε τον αριθμό λογαριασμού, καθώς και τους  κωδικούς, προκειμένου να βάλει χρήματα και να μπορέσει μετά να τα  πάρει  μέσω του λογαριασμού της θείας της.

Η  κυρία υπέθεσε ότι, το κορίτσι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και την ίδια στιγμή έβγαλε φωτογραφία τα στοιχεία του βιβλιαρίου και της  τα έστειλε.

Παράλληλα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της μέσω τηλεφώνου, αλλά η ανιψιά της δεν το σήκωνε.  Το τηλεφώνημα επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα  και όταν το σήκωσε η ανιψιά της την ενημέρωσε ότι ουδέποτε της έστειλε μήνυμα  που να ζητάει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Άμεσα η κυρία ξεκίνησε  ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να  αλλάξει το βιβλιάριο  και τελικά το κατάφερε, αφού οι τραπεζικοί υπάλληλοι την εξυπηρέτησαν τάχιστα και διαπίστωσαν ότι, ο δράστης δεν είχε προλάβει να τραβήξει χρήματα.

Ήταν μια καλοστημένη επιχείρηση που είχε  στόχο την κλοπή χρημάτων από  τον λογαριασμό   τράπεζας   από την ανυποψίαστη κυρία, η οποία έπεσε στην παγίδα τους.

Οι τραπεζικοί παράλληλα την ενημέρωσαν ότι, έχουν εξαπατηθεί  αρκετοί κάτοικοι και της Σάμου, πέφτοντας θύματα μιας καλοστημένης απάτης, χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας