Μεγάλο προβληματισμό στην τουριστική αγορά προκαλούν τα τελευταία στοιχεία της  Fraport   για την επιβατική κίνηση από το εξωτερικό τον Ιούλιο, που για την Σάμο είναι αποκαρδιωτικά.

Η Σάμος σε γενικές γραμμές παρουσιάζει μια μεγάλη πτώση και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου  της Fraport  κ. Γιαννης Παπάζογλου.

Συνολικά το τελευταίο επτάμηνο η πτώση ήταν της τάξης του 73.4 % , ενώ την μεγάλη πανωλεθρία έπαθε η Σάμος κατά τον μήνα Ιούλιο, ο οποίος για αλλά νησιά εξελίχθηκε ένας σχετικά καλός μήνας.

Τον Ιούλιο η πτώση είναι της τάξης του 70,9%, έναντι της περυσινής περιόδου,  καθώς κατά τον αντίστοιχο μήνα   του 2019  διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο της Σάμου 88.578 άτομα,  έναντι  25.795 φέτος.

Όσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις, η πτώση είναι της τάξης του 80,2%, καθώς πέρυσι τον Ιούλιο διακινήθηκαν 67.225 επιβάτες με τσάρτερ, ενώ φέτος μόλις και μετά βίας έφτασαν τους 13.288 .

Επίσης πτώση της τάξης του 41,4% παρουσίασαν οι εσωτερικές πτήσεις, καθώς πέρυσι διακινήθηκαν 21.353  άτομα, ενώ φέτος 12.507.

Η πτώση που καταγράφεται στο επτάμηνο από πτήσεις του εξωτερικού είναι της τάξης του 91,5%  και του εσωτερικού 45,10%.

Πέρυσι το επτάμηνο διακινήθηκαν 88.000 άτομα από πτήσεις του εξωτερικού,  ενώ φέτος μόλις 25.000.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ταξιδιωτική ροή και στις κρατήσεις που θα υπάρξουν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Για το μήνα που διανύουμε, λόγω και του εσωτερικού τουρισμού, η εικόνα είναι καλή στους περισσότερους προορισμούς, η πτώση όμως  που σημειώνεται στην Σάμο είναι δύσκολο να ανατραπεί.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας