Συζητήσεις φαίνεται να λαμβάνουν χώρα  εδώ και μήνες  για την μεταφορά των απορριμμάτων της Ικαρίας στη Χίο. Την υπόθεση αυτή είχε αποκαλύψει ο astraparis.gr στις 20 Ιανουαρίου 2020, σε ρεπορτάζ του υπό τον τίτλο «Εξετάζεται η μεταφορά των απορριμμάτων της Ικαρίας στη Χίο».

«Όχι, όχι, δεν είναι θέμα μυστικότητας, είναι θέμα διαδικασιών… Είναι σε μια διεργασία όλη αυτή η ιστορία… Μπορώ να σας πω μόνον ότι η Χίος μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων, την ώρα που υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες στο Βόρειο Αιγαίο», ανέφερε δήμαρχος Χίου  κ. Κάρμαντζης. σε Χιακά Μέσα.

Από την έρευνα της υπόθεσης προκύπτει ότι την ώρα ακριβώς που ο κ. Κάρμαντζης έδινε τις αναφερθείσες απαντήσεις και διαβεβαιώσεις, για την ακρίβεια μερικές μέρες νωρίτερα (26 Αυγούστου 2020), ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας είχε ανακοινώσει επισήμως με δελτίο Τύπου ότι το δημοτικό συμβούλιο του νησιού είχε πάρει απόφαση να ενταχθεί ο δήμος «στον ΦΟΔΣΑ Χίου ως μεταβατική λύση μεταφοράς των απορριμάτων στο νησί της Χίου μέχρι την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ Ικαρίας».

Κατέληγε  ότι «συναισθανόμενοι το χρέος και την ευθύνη που μας βαραίνει, προχωράμε αποφασιστικά και κάνουμε το βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά στο όραμά μας και στο μέλλον που αξίζει στη Νικαριά μας».

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας