Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η είδηση την οποία έχουμε στα χέρια μας από πολύ νωρίς σήμερα   και η οποία ανέφερε ότι δυο αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ της Σάμου βρέθηκαν θετικοί στον Covid- 19.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ .Το ΚΥΤ τίθεται σε υποχρεωτική καραντίνα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκος Στεφανής βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και  έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο διαχείρισης  της κατάστασης,   το οποίο είχαν προετοιμάσει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα πριν.

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας , καθώς όλοι είναι σε ετοιμότητα  και ήδη έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας