Κυκλοφορώντας όλοι μας στους δρόμους της Σάμου, βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους καλυμμένους με προστατευτικές μάσκες.

Οι καθημερινές συνήθειες,  παραχώρησαν την θέση τους στο «κρατάτε απόσταση» και όλος ο κόσμος κρέμεται από την επιστημονική κοινότητα και την παρασκευή και διάθεση του περίφημου πλέον εμβολίου.

Όλοι  παρατηρούμε προβληματισμένες φιγούρες, με φοβισμένους υπερήλικες ,  ενώ οι νεαροί  φαίνεται να αδιαφορούν στην πλειοψηφία τους για την πανδημία.

Κάθε χώρα κάνει τον απολογισμό της. Η κατάσταση δείχνει κρίσιμη λίγο πριν από το κατά τα φαινόμενα δεύτερο lockdown που αναμένεται να ραγίσει περαιτέρω τις οικονομίες των χωρών.

Το μόνο που διαβάζει κανείς καθημερινά είναι τα καινούργια μέτρα, τα ΦΕΚ για τις ευπαθείς ομάδες και τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Ζούμε άραγε,  όπως λένε και οι συνωμοσιολόγοι – λέξη που έγινε της μόδας από κάθε άποψη – σενάρια επιστημονικής φαντασίας;

Τι απομένει λοιπόν; Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το «κερασάκι στην τούρτα», την ταφόπλακα που λέμε. Κάποτε οι εποχές αυτές φάνταζαν μακρινές. Κάποτε η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο ζούσε μέσα από τις χιλιάδες φωνές που δονούσαν την ατμόσφαιρα. Σήμερα όλο αυτό έχει αντικατασταθεί από μία παγωμάρα στην καλύτερη περίπτωση.

Ένας και μόνο ιός αποδείχθηκε ισχυρός στο να κρατήσει τους ανθρώπους σε πλήρη απόσταση. Και το περίφημο εμβόλιο που θα σώσει ζωές από ποιους και σε ποιους θα απευθύνεται, με δεδομένο ότι υπάρχουν εκατ. άνθρωποι που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες;

Η συνέχεια δεν αναμένεται εύκολη,  ενώ ο πολίτης θα εξακολουθεί να περιδιαβαίνει τους δρόμους απληροφόρητος ,αλλά πάνω απ’ όλα σαστισμένος για την ζωή που του προσφέρεται.

Γιατί ζωή με μάσκα και απόσταση,  είναι μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Διανύουμε μία περίοδο και μια δύσκολη κατάσταση που κανείς δεν έχει βιώσει ξανά στο παρελθόν. Η παγκόσμια πανδημία έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η ζωή και ολόκληρη η ύπαρξή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Ακόμη και το μένουμε ασφαλείς άρχισε να μας κουράζει επικίνδυνα. Κι προβλέπεται να μας κουράσει ακόμη περισσότερο ο επόμενο διάστημα,  αφού ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας