Ξεκίνησε και στην Σάμο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με τους γιατρούς  από πολλούς κατοίκους του νησιού , οι οποίοι προσέρχονται  στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα, προκειμένου να είναι έτοιμοι να το κάνουν και μόλις έρθει στην Σάμο.

Αποταθήκαμε στον γνωστό φαρμακοποιό της Σάμου κ. Γιώργο Κωνσταντάκη, προκειμένου να μας ενημερώσει για το αν έχουν έρθει τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία του νησιού και άμεσα μας ενημέρωσε ότι πιθανόν θα τα παραλάβουν αύριο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχουν εξασφαλιστεί 4.2 εκατ. δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός εφέτος αναδεικνύεται σε κρίσιμο στοιχείο λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που διαμορφώνει η εν εξελίξει επιδημία Covid-19 και η κυκλοφορία του κορωνοϊού παράλληλα με την κυκλοφορία των ιών της γρίπης.

Από τις 15 Οκτωβρίου ως και τις 15 Δεκεμβρίου τα αντιγριπικά εμβόλια θα διατίθενται, σταδιακά και με σταθερή ροή, στα φαρμακεία της χώρας. Προϋπόθεση, για πρώτη φορά, για τη χορήγησή τους θα είναι η συνταγή μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Μέχρι και τώρα η προμήθεια του εμβολίου δεν γίνονταν κατ’ ανάγκην με συνταγή, γεγονός που δεν επέτρεπε στους ειδικούς να έχουν εικόνα ποιοι τελικά  εμβολιάζονται.

Ο εμβολιασμός για τους ιούς της γρίπης πρέπει να γίνεται κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ που έχει ως εξής:

Ηλικιωμένα άτομα

Χρονίως πάσχοντες

Έγκυες

Παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρόνων

Ανοσοκατασταλμένοι

Εργαζόμενοι υγείας

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας