Την αντίδραση τους στο θέμα  των μαθητικών δρομολογίων, εκφράζουν σήμερα μαθητές  του Γυμνασίου Καρλοβασου, του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Καρλοβάσου, πραγματοποιώντας καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματά τους.

Ήδη οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν ξεκινήσει τις καταλήψεις, ζητώντας την μεταφορά των παιδιών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα,  την πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών,  ενώ θέτουν και ως θέμα την χρήση μάσκας ,ένα μέτρο το οποίο δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τα ίδια, μια και  κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων οι περσότεροι μαθητές συγχρωτίζονται  μεταξύ τους .

Τέλος ζητούν να γίνουν ολιγομελή τμήματα και προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοιού εντός της σχολικής κοινότητας.

Τα παιδιά του ΕΠΑΛ από την πλευρά τους επίσης ζητούν την μεταφορά των μαθητών  με   λεωφορεία από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, καθώς οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν  του οικονομικού κόστους.

Χαρακτηριστική είναι  η περίπτωση  μαθητή από Όρμο Μαραθοκάμπου, του οποίου οι γονείς υποχρεώνονται ημερησίως να καταβάλλουν 11 ευρώ για την μεταφορά του παιδιού στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου.

Οι δυο διευθυντές των σχολικών μονάδων   κ. Τάτσης, Διευθυντής ΕΠΑΛ Καρλοβάσου   και του Λυκείου κ. Κυριακάκη,  μας εξέφρασαν την αγωνία τους  για την υφιστάμενη κατάσταση, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των μαθητών και όσον αφορά τις μεταφορές τους, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετοι προς τις καταλήψεις ,οι οποίες κρίνουν είναι ένα μέσο πίεσης  που θα  δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και μάλιστα   σε περίοδο πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, μας εξέφρασε την αγωνία του για τα μαθητικά δρομολόγια, λέγοντας μας ότι προσπαθεί να βρει τρόπο εξυπηρέτησης των παιδιών, ιδίως των απομακρυσμένων δημοτικών διαμερισμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχοντας συνεχείς επαφές και με τους πρόεδρους των χωρών και με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

“Από την αρχή” μας είπε χαρακτηριστικά “και όταν δεν συμφωνήσαμε με το ΚΤΕΛ, βρήκα τρόπο μεταφοράς των παιδιών  μέσω άλλης εταιρίας και μένει  ο σωστός προγραμματισμός για τις ώρες μεταφοράς τους”.

Μέχρι αργά το μεσημέρι  απέλπιδες απέβησαν οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε μαζί του και προκειμένου να μας ενημερώσει για το αν έχει εξευρεθεί λύση και εμείς από την πλευρά μας να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας λέγοντας μας : “Φτάνει η κοροϊδία, αύριο ξεκινάμε καταλήψεις”.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας