Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα στην Σάμο η Εθνική μας επέτειος , η οποία  ναι μεν δεν επέτρεψε παρελάσεις,  αλλά έδωσε σε όλους τους Σαμιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν την μεγαλύτερη σημαία  που αναπτύχθηκε  στην επιφάνεια της θάλασσας (105 τ.μ.) στον κόλπο της πόλεως Σάμου στις 12:30 το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου  από δύτες αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, υπό την αιγίδα και την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου .

Το δελτίο τύπου που εστάλη από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου έχει ως εξής:

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες. Ο επετειακός εορτασμός της ημέρας αυτής αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωες , που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο του φετινού  εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου , στο οποίο λόγω υγειονομικών συνθηκών δεν περιλαμβάνονται στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη Ελληνικής σημαίας μεγάλου μεγέθους (105 τ.μ.) στην επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο της πόλεως Σάμου στις 12:30 το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου από δύτες αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, υπό την αιγίδα και την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ας τιμήσουμε και φέτος τον αγώνα των προγόνων μας που μας υποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος και ας γιορτάσουμε με υψηλό το εθνικό φρόνημα!

Σεμνά και ταπεινά τιμήθηκε η εθνική μας επέτειος και από την Δυτική Σάμο με Κωδωνοκρουσίες, Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης , Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ,εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Ελευθερία Καλωσύνη , καθηγήτρια Φιλόλογο του Γυμνασίου Καρλοβασίων .

Έγινε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, από Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Β.Α. , από τον Πρόεδρο Τ.Κ. Καρλοβασίων , από τον Διοικητή 649 Τ.Ε, από τον Δ/κτή του Αστυνομικού τμήματος , από τη Λιμενάρχη , από τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου , από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Παν.Αιγαίου , από αντιπροσωπεία μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροσωπεία μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η  φετινή δοξολογία και κατάθεση στεφάνων ,  έγινε  σύμφωνα με   το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο .

Τέλος   τεράστια σημαία έστησε ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Λιμένα Καρλοβάσου «Το Λιμάνι»  στον υπήνεμο μόλο του Λιμανιού Καρλοβάσου , ενώ  μέλη του συλλόγου ζωγράφισαν σε ένα τοιχίο  του μόλου την Ελληνική σημαία.  Παράλληλα και ο πολιτιστικός σύλλογος Παλαιού Καρλοβάσου ύψωσε σε περίοπτη θέση την ελληνική σημαία, η οποία ευχόμαστε πάντα περήφανα να κυματίζει.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας