Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν σήμερα οι εργαζόμενοι  στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, με την Πρόεδρο του νοσηλευτικού Ιδρύματος κ.  Ανεζινιώ Σταμούλη να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις .

Είναι αλήθεια ότι, ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας  Κρλοβάσου σε καθημερνή βάση και πραγματικά οι περισσότεροι κάτοικοι που το επισκέπτονται   δίνουν τα εύσημα σε όλους τους εργαζόμενους  για την παροχή αναβαθμισμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσα λάθη έχουν γίνει στα νοσοκομεία, και τόσες σκηνές ντροπής έχουν καταγραφεί.

Όμως, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε φωτεινά παραδείγματα νοσοκομείων που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιά, ελπίδα.

Και το ότι το δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να προσφέρει πολλά στους ασφαλισμένους, είναι κάτι που θα διαπιστώσει όποιος το επισκεφθεί  και πεισθεί ότι υπάρχει και το άλλο ΕΣΥ.

Έτσι απλά, αθόρυβα, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες ,όλοι εργάζονται  παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζονται χάρη  των άοκνων προσπαθειών τόσο της νέας Προέδρου κ. Ανεζινιώς Σταμούλη,  όσο  και της διευθύντριας  κ. Ευτυχίας  Δήμου, η οποία εκτιμάται από όλους όσους την γνωρίζουν.

Πεντακάθαρο, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, με προσωπικό έτοιμο να δώσει οδηγίες σε όλους. Χωρίς ατέλειωτες ουρές και εκνευρισμό, με απόλυτο σεβασμό σε ανθρώπους που  τους χρειάζονται. .Έτοιμο και για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού,   διαθέτοντας μέχρι μονάδα αρνητικής πίεσης, κάτι που δεν διαθέτουν ακόμη και νοσοκομεία.

Ευγενικές νοσοκόμες , διοικητικό  προσωπικό  και γιατροί που με πολύωρες βάρδιες και τα ατέλειωτα βράδια χωρίς ύπνο, προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που δεν μπορείς να βρεις εύκολα  σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το πρότυπο αυτό Κέντρο δεν είναι εκεί για να έχει κέρδος, αλλά για να υπηρετεί το θεσμό της ημερήσιας νοσηλείας που σε άλλες χώρες είναι διαδεδομένος, όχι όμως στην Ελλάδα.

Ιδίως το τελευταίο διάστημα  εμφανής είναι η ικανοποίηση των πολιτών,  καθώς δεν αντιμετωπίζει η Δυτική Σάμος  πλέον προβλήματα μεταφοράς ασθενών  με την πρόσληψη οδηγών, ενώ και η κατάληψη θέσης από ιατρό ακτινοδιαγνώστη  έφερε την ανακούφιση  σε πολλούς ασθενείς .

Βέβαια στην αρχή και έως ότι προσληφθούν ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας ο κ. Γαλανόπουλος θα βρίσκεται δυο φορές την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας και 4 στο νοσοκομείο Σάμου, καθώς η παρουσία του στο μεγάλο νοσηλευτικό μας ίδρυμα είναι επιβεβλημένη, γιατί με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνει την επίσης άξια ιατρό του νοσοκομείου κ. Έλένη  Κρατημένου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια σηκώνει στις πλάτες της αγόγγυστα ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.

Παράλληλα και σε ένα μικρό ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε σήμερα, τόσο η κ. Δήμου όσο και η κ. Σταμούλη μας ξενάγησαν στον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου,λέγοντας μας ότι όλα είναι έτοιμα,   ενώ εκθείασαν τις υπηρεσίες που παρέχονται από το κέντρο Υγείας μέσω της τηλεϊατρικής.

Η τηλεϊατρική παρέχει υπηρεσίες υγείας σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, ειδικά σε άτομα που ζουν μόνα ή σε απομακρυσμένες περιοχές  βοηθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων. Το μηχάνημα της τηλεϊατρικής χρησιμοποιείται συχνά και έχει βοηθήσει ακόμη και μικρά παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα .

Αυτή τη δημόσια υγεία έχει ανάγκη η Ελλάδα, αυτήν δικαιούνται όλοι οι Έλληνες που πληρώνουν στα ταμεία τους για να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια σε όλους για ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας που δείχνει τι σημαίνει ανθρωπιά στην Ελλάδα.

Αυτό το ΕΣΥ θέλουμε, μας αξίζει, το δικαιούμαστε.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας