Τέθηκε προς διαβούλευση η προδημοσίευση των Νέων Αγροτών που αφορά την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»

Διπλασιάζεται το ποσό για κάθε δικαιούχο στις 35.000 ευρω.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων µέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που µε το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41οέτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Το υποµέτρο 6.1 συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό ∆δημόσιο.

Το Υποµέτρο 6.1 του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 εφαρμόζεται σε

περιοχές όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική.

4.1.∆ικαίωµα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν α) φυσικά πρόσωπα και β) νομικά πρόσωπα

στα οποία ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης είναι νέος γεωργός που, κατά την

ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, πληροί τις μια σειρά προϋποθέσεων ,τις οποίες θα ανακοινώσουμε μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας