Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έλαβε χώρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Σάμου ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δήμου.

Πέρα από τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν δια ζώσης   τον απολογισμό του Δημάρχου  κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη ,  παρέστησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού Σάμου κ.  Βασίλης  Πανουράκης,  η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου  κ.  Ευτυχία Δήμου ,  οι αντιδήμαρχοι , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης  Κυπραίου,  ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου κ.  Μανόλης Νικολού,  ο κοινοτικός σύμβουλος κ Γιάννης Αγγελίδης, δημοτικοί σύμβουλοι,   καθώς και ο μοναδικός κοινοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ . Κώστας Καραγιάννης.

Εντύπωση προκάλεσε η ηχηρή απουσία των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών του δήμου Δυτικής Σάμου,   αλλά και των σύμβουλων τους. .

Ο κ. Λυμπέρης ξεκίνησε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής αναλύοντας πρώτα το πολιτικό πλαίσιο και περιβάλλον των τριών τελευταίων ετών και στην συνέχεια εκθέτοντας  τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ως νεοσύστατος δήμος,  καθώς μπορεί να πραγματοποιήθηκε η διάσπαση, αλλά μέσω ενός θεσμικού πλαισίου  που δημιούργησε αντί να επιλύσει προβλήματα.

Έπειτα παρουσίασε λεπτομερώς το έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία στην  Δυτική Σάμο πάνω στα χρόνια προβλήματα του τόπου μας,   τα οποία διογκώθηκαν από τον φονικό σεισμό και την πανδημία.

Απορρύθμιση αντί μεταρρύθμιση χαρακτήρισε ο κ.  Λυμπέρης  την διάσπαση του δήμου  με τις αδυναμίες του νόμου ,  οι οποίες δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να αντιμετωπιστούν.  Αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών,    την μηχανοργάνωση, στα μεγάλα χρέη που αντιμετώπισαν δίχως σήμερα να χρεωστάνε στους προμηθευτές ούτε ένα ευρώ,  αποκαθιστώντας την αξιοπιστία του δήμου.  Δημιουργήσαμε οργανισμό λειτουργίας του δήμου  και νομική υπηρεσία είπε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου,   ενώ εξήρε το έργο των υπηρεσιών   για όλα όσα έχουν   παραχθεί μέχρι σήμερα.

Φυσικά επεσήμανε ότι,  τροχοπέδη για την αναπτυξιακή τροχιά του δήμου αποτέλεσε ο σεισμός και η πανδημία.

Σε αυτό το διάστημα τα χρήματα, τα οποία έλαβαν και υπάρχουν τα παραστατικά που αυτά αποδόθηκαν  από το κεντρικό κράτος ,είναι  γύρω στα 5.500.000 ευρώ.

Κυνηγήσαμε τα έσοδα,  συντηρήσαμε τα οχήματα του δήμου που σήμερα λειτουργούν , αγοράσαμε νέα μέσω του προγράμματος Φιλόδημος είπε ο κ. Λυμπέρης,  ενώ υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχε ο δήμος το πανεπιστήμιο φέτος δεν θα  άνοιγε λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα κτίρια του.

Μίλησε για την αντιμετώπιση των πλημμύρων,  την τουριστική προβολή του δήμου,  τις αδελφοποιήσεις ,  ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστεί και θα λειτουργήσει κέντρο κοινότητας .

Αναφέρθηκε στα δύο τουριστικά αγκυροβόλια του Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου στα οποία εγκαταστάθηκε ιδιώτης  και θα καταστούν στολίδια για τις δυο περιοχές , ενώ για το έργο του βιολογικού  και του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου ανέφερε ότι  κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά  στον εισαγγελέα , λόγω του ότι  μέχρι σήμερα λύση δεν δίνεται, Υποστήριξε ότι συντηρήθηκαν σχολικά συγκροτήματα  και δόθηκαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που αυτά αντιμετώπιζαν.

Πραγματοποιούνται συνέχισε συχνές αναλύσεις στο νερό ,   έγιναν τσιμεντοστρώσεις,  ασφαλτοστρώσεις και αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας.

Προχωράμε  επεσήμανε στην αλλαγή χλοοτάπητα στο στάδιο Καρλοβάσου,  ολοκληρώσαμε το νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου και προχωράμε στην αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης, ενώ εκπονήσαμε  μελέτη μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης .

Ο κ. Λυμπέρης  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, αλλά και το κεντρικό κράτος .

Ευχαρίστησε  τους διευθυντές των υπηρεσιών ,  τους υπαλλήλους   και όλο το προσωπικό του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  προχωράμε με ειλικρίνεια ,σοβαρότητα , σεβασμό  και ανοικτό το γραφείο  του δημάρχου  για την επίσκεψη του κάθε δημότη.

Ευχαρίστησε τέλος τους αντιδημάρχους για το έργο που επιτελούν ο καθένας στον τομέα του ,ενώ τέλος δέχτηκε τα ερωτήματα των παρισταμένων, τα οποία απάντησε με την βοήθεια και τα στοιχεία των συνεργατών του.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας