Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ . Κωνσταντίνος Μυντζούρης    στους δημοσιογράφους της Σάμου    στο Καρλόβασι , κατά την διάρκεια του χθεσινού απογεύματος .

Αναφέρθηκε  στα έργα που εκτελέσθηκαν  στην περιοχή   και αφού αναγνώρισε το έργο των Αντιπεριπεριφερειαρχών,  καθώς η Σάμος προηγείται στα εκτελεσθέντα έργα  κατά παρασάγγας  από τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Νοιώθω υπερήφανος για τα έργα που εκτελέστηκαν και εκτελούνται και οφείλω σεβασμό  και εκτίμηση  στο έργο των  Αντιπεριφερειαρχών  είπε ο κ. Μουντζούρης. .

Ο κ.  Μπυντζούρης αναφέρθηκε στην εκπόνηση μελέτης για το παραλιακό μέτωπο,   η οποία θα ανατεθεί σε μελετητές   και σύντομα θα μπορέσει ένα έργο   που θα αλλάξει την όψη της περιοχής   να εκτελεστεί.

Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε και στην μεταφορά των παιδιών του Μαραθοκάμπου,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι   ικανοποιήθηκε το αίτημα   των γονέων της περιοχής και τα νήπια μεταφέρονται ασφαλή στον σχολικό τους χώρο. Παράλληλα μίλησε για την μεγάλη απορροφητικότητα που   υπάρχει στην διαχείριση των πόρων μέσω των τομεακών προγραμμάτων ,  ευχαριστώντας θερμά όλους όσους εργάζονται για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε  και στην στασιμότητα  εκτέλεσης εργασιών στα κτίρια του ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  κάτι που παρατηρείται και στη Χίο,  ωστόσο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

Τέλος, έγινε αναφορά και στο σφαγείο που προτίθεται να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια, όπως έκανε και στην Ικαρία, με τον περιφερειάρχη κατηγορηματικά να τονίζει ότι είναι  σημαντική η εξεύρεση κατάλληλου χώρου με την συναίνεση των δύο δήμων, αφού θα είναι διαδημοτικό.

Πριν δώσει τον λόγο στον κ.  Πανουράκη παρουσίασε τους δύο νέους συμβούλους,  οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες την κ.  Δέσποινα Καλβίνου από τον Μαραθόκαμπο και τον κ. Κώστα Παυλή από το Καρλοβάσι.

Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ.  Βασίλη Πανουρακη,   ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις συντηρήσεις του οδικού δικτύου,  στο αλιευτικό καταφύγιο του Όρμου Μαραθοκάμπου,    στα έργα που εκτελούνται στο Λιμένα Καρλοβάσου ,  στους καθαρισμούς των ρεμάτων,  ενώ το επόμενο διάστημα  θα εκτελεστούν και άλλα σημαντικά έργα και  υποστήριξε ότι μόνο για την δυτική πλευρά του νησιού έχουν διατεθεί 4.900.000 ευρώ

Ο κ.  Πανουράκης επίσης  τόνισε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη   για τα κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή των Δρακαίων.

Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάθεση μελετών για 5 ναούς της Δυτικής πλευράς του νησιού,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

Η κ.  Ανδρεαδου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κ Μουτζούρη για την άμεση ανταπόκριση του   σε ότι θέμα του θέτει υπόψη,  ενώ ανέφερε ότι  Περιφέρεια  φέτος συμμετείχε σε 12 εκθέσεις προβάλλοντας τα νησιά της Περιφέρειας μας.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο εκτελεστικός Γραμματέας κ.   Απόστολος  Αλατζάς,    η κ. Αναστασία Αντωνέλη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού και Πολιτισμού,   ο κ. Λεωνίδας Αθηνάδης με αρμοδιότητα σε θέματα  Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και ο κ.   Δημητρης Κουρσουμπάς  με αρμοδιότητες στους τομείς Μεταναστευτικής Κρίσης, και Αθλητισμού .

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας