Μια υπέροχη γιορτή δημιουργικότητας, φαντασίας, συλλογικότητας και προπάντων περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ήταν η παράσταση που έδωσαν απόψε μέσω του συλλόγου του Καρλοβάσου «Οι Ιδέες μας» οι μικροί ηθοποιοί της περιοχής , οι οποίοι δεν είχαν σε τίποτε να ζηλέψουν από τους επαγγελματίες.
Οι μικροί φίλοι του συλλόγου παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Τα Σαΐνια του νερού και τ’ ουρανού» μέσα από ένα παραμύθι, φτιαγμένο από τα παιδιά του καλλιτεχνικού εργαστηρίου ανηλίκων του Συλλόγου ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ, που ζωντάνεψε σε μιούζικαλ, με τα ίδια τα παιδιά να φτιάχνουν το σενάριο, τα σκηνικά, τις μάσκες, τα κοστούμια και φυσικά να πρωταγωνιστούν !
Στόχος του εργαστηρίου ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους βασικούς άξονες συγγραφής ενός θεατρικού έργου και να γνωρίσουν, μέσα από την χειροτεχνία, τη διαδικασία που απαιτείται για την προετοιμασία και τα στάδια μέχρι την ολοκληρωμένη παρουσίαση μιας παράστασης.
Υπό την – ερασιτεχνική – καθοδήγηση των υπευθύνων του εργαστηρίου, τα μικρά σαΐνια δέχτηκαν διάφορα μουσικά ακούσματα και διδάχτηκαν νέες έννοιες, που άπτονταν τόσο της ιστορίας που δημιούργησαν όσο και των συντελεστών και σταδίων της παράστασης. Πέραν όμως αυτών, εκπαιδεύτηκαν στην αυτοσυγκέντρωση, στην πειθαρχία και στην ομαδική εργασία.
Μέσα από το έργο τους πέρασαν τα μηνύματα του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της εργατικότητας, της ομαδικότητας, της συμπαράστασης, της καλοσύνης, της αλήθειας και της συγχώρεσης. Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι όλοι μαζί ενωμένοι και με συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα !
Τα σκηνικά φτιάχτηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά, οι φιγούρες της παράστασης από χαρτοπολτό και οι μάσκες από γύψο !
Πολλοί ήταν εκείνοι που συνετέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης , με πρωτεργάτη την κ. Φωτεινή Θαλασσινού, η οποία εδώ και ένα χρόνο κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει απόψε η θεατρική παράσταση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Επίσημη καλεσμένη στην εκδήλωση η Φερενίκη Τσαμπαρλή, από την Λέσβο, η οποία έχει κατασκευάσει την «Σκακιέρα του Κόσμου», μια γιγάντια υπαίθρια σκακιέρα, η οποία κατασκευάστηκε από τα σωσίβια των προσφυγών και των μεταναστών που έφτασαν στο γειτονικό μας νησί.
Η κ. Τσαμπαρλή πέρασε τα δικά της μηνύματα αφ΄ ενός για την ανακύκλωση και αφ ετέρου για να αναδείξει το φαινόμενο της προσφυγιάς, με τη χρήση των σωσιβίων των προσφύγων. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην περιβαλλοντολογική συνείδηση, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε όλοι μας.
Λίγα λόγια για το έργο:
Στο όμορφο Καλλιτεχνοχώρι επικρατεί πρώτη φορά ξηρασία και γι’ αυτό ούτε ο νερόμυλος, ούτε το εργοστάσιο αφαλάτωσης μπορούν να λειτουργήσουν ! Οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί και οι κάτοικοι διψούν πολύ !
Όλοι είναι πολύ αναστατωμένοι και συγκεντρώνονται για να βρουν μια λύση ! Ψάχνοντας τον υπαίτιο του προβλήματος, δε λείπουν οι συκοφαντίες και οι παρεξηγήσεις, που θα πληγώσουν καρδιές ! Θα χρειαστεί ειλικρινής προσπάθεια για να αποκατασταθεί η αλήθεια !
Όλοι σπεύδουν να βοηθήσουν να διορθωθεί η κατάσταση, όμως οι σκανταλιές μπερδεύουν τα πράγματα και έτσι η επίλυση του ζητήματος εξελίσσεται σε μια μεγάλη περιπέτεια για όλους !
Μέσα από κάθε δύσκολη αλλά και ευχάριστη στιγμή γεννιούνται συνεργασίες, φιλίες, αλλά και έρωτες ! Οι αστείρευτες ιδέες και το μεράκι όλων των κατοίκων του χωριού, είναι τα συστατικά της επιτυχίας σε κάθε στόχο που βάζουν !
Ο Θανοτσάκαλος ο Δήμαρχος συντονίζει τις αρμοδιότητες, με τη βοήθεια της Φωτομίνι της Γραμματέως του, που είναι πολύ οργανωτική ! Τα τρία φιλαράκια η Στάμυ το Φλαμίγκο, η Ψιψίνα η Αγριόγατα και η Μπιζού το Παγώνι δεν σταματούν να παίζουν και να προκαλούν μεγάλη αναταραχή ! Ο Γιωργάρας ο Αλατάρας ανησυχεί πολύ που δεν μπορεί να δουλέψει και έχει χάσει την αισιοδοξία του !
Το Ντουγάνι ο Αετός, θα πληγωθεί πολύ από της συκοφαντίες της φιλόδοξης Γαλλίδας Δημοσιογράφου Ζουρνάλ, αλλά η παρέμβαση των καλοσυνάτων αηδονιών, Μέλοντυ και Αρμονίας, θα είναι καθοριστική … Άραγε ο έρωτας του Τζόνυ του Χελώνη για την Ζώηκ τη Σκυλίτσα Αστυνόμο, θα έχει ανταπόκριση ? Θα καταφέρει η Φερενίκη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου με τη δημιουργική της έμπνευση να ξαναδώσει ζωή στο χωριό ? Σπάϊρους ο Μηχανικός, και τα Μυρμήγκια οι Βοηθοί του, θα αποκαταστήσουν τελικά το πρόβλημα της ξηρασίας ? Την απάντηση έδωσε η Ρία η Σκιουρίνα … !!

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας