Με μια σελίδα,  η οποία μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στα 6χρονια λειτουργίας της , θα ασχοληθούμε  σήμερα μέσω του συγκεκριμένου άρθρου.

Είναι η σελίδα summer  in Samos , η  οποία  με κάθε τρόπο τα χρόνια λειτουργίας της προβάλλει την Σάμο, δείχνοντας  και διαφημίζοντας σε Ελλάδα και εξωτερικό τις ομορφιές του πανέμορφου νησιού .

Αποτελείται από μια μία παρέα ενεργών πολιτών.  Και τους ενδιαφέρει να δίνουν καθημερινά βήμα ελεύθερης έκφρασης και  κατάθεσης  των φωτογραφιών που αποτυπώνει ο φακός τους σε διάφορα  σημεία του νησιού .

Μέσα από ένα ταξίδι  τουριστικής προβολής και ανάδειξης των ιδιαίτερων Ιστορικών και Πολιτιστικών χαρακτηριστικών του, καθώς  και των Παραδοσιακών προϊόντων  και  Γεύσεων, στόχος  τους είναι να προβάλλουν  και να αναδείξουν  τις ομορφιές  του νησιού,  τις ιδιαιτερότητες ,καθώς και τα Τοπικά Προϊόντα του τόπου μας, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες, τα ήθη τα έθιμα τις Τοπικές Γεύσεις των Κοινωνιών.. Άνθρωποι   που παρά την κρίση διατηρούν θετική ενέργεια και το δείχνουν καθημερινά.

Ο παρών ιστότοπος έχει σαν στόχο, να προβάλλει ότι καλύτερο γίνεται στην ευρύτερη περιοχή  της Σάμου ,  κοιτάζοντας το παρόν και με απώτερο στόχο και σκοπό την συνεισφορά στον τόπο μας, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στην ανάπτυξη του για ένα καλύτερο αύριο.

Ο ιστότοπος  φιλοδοξεί να δώσει στον επισκέπτη ένα θετικό τόνο στην καθημερινότητα του και να τον κάνει γνώστη πολλών ευχάριστων ειδήσεων που  συνήθως χάνονται στον λαβύρινθο της υπερβολικής καθημερινής πληροφόρησης και της πλειοψηφίας των δυσάρεστων ειδήσεων.

Στην προσπάθεια  τους αυτή  μας θέλουν δίπλα τους  και δίπλα στους ανθρώπους που ήδη ασχολούνται με τον τομέα της πληροφόρησης, ώστε να πετύχουν  τους στόχους τους.

Το site αυτό επί της ουσίας ανήκει σε όλους όσους θέλουν να προβάλλουν και να προωθήσουν   τα θετικά σημεία της Σάμου.

Το σύνολο  των ακόλουθων της  είναι 84.000 36.000 τουρίστες (εξωτερικού) 48.000 Έλληνες (ντόπιοι εντός και εκτός Σάμου, Έλληνες τουρίστες και απλοί θεατές)

Έχουν γίνει περίπου 90000 δημοσιεύσεις με μέσο όρο 14.000 προβολές η καθεμία (περίπου 1,2 δις προβολές φωτογραφιών καθαρά από τα μέλη του γκρουπ)

Έπειτα από επικοινωνία με τα άτομα που σταδιακά προσκάλεσαν 450.000 φίλους τους , με 9% αποδοχή (40.000 άτομα) λίγο πάνω από 3000 άτομα έκλεισαν φέτος για διακοπές είτε σαν πρώτη επίσκεψη ή είναι εδώ και λίγα χρόνια επισκέπτες μέσω του γκρούπ.

Συνεχώς υπάρχει αύξηση από άτομα που ακολουθούν από μόνοι τους όπως βέβαια υπάρχουν και άτομα που φεύγουν . Γενικά όμως  η σελίδα και οι διαχειριστές της είναι ικανοποιημένοι αφού φεύγουν λιγότεροι απ΄οτι μπαίνουν

Φίλοι της σελίδας  κοινοποιώντας  τις φωτογραφίες  κατάφεραν  να προσελκύσουν άτομα  ενώ η προώθηση έγινε από ντόπιους σχεδόν αποκλειστικά. Μερικοί είναι και φίλοι τουριστών αφού και αυτοί βοήθησαν. Σε κάθε περίπτωση  ο ιστότοτπος αυτός  θέλει την στήριξη μας με κοινοποιήσεις,  προωθώντας  την θετική πληροφορία για το καλό της τόπου μας και για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας