Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε σήμερα  στον Ι .Ν Γεννήσεως Χριστού Παλαιού Καρλοβασου,  στον οποίο λειτουργεί ο αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμονας.

Στις Εκκλησίες διαβάζεται, κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία, η περικοπή του Ευαγγελίου του Ματθαίου που αναφέρεται στην αξία της συγχώρεσης και της νηστείας.

Η σημερινή Κυριακή,  όπως είπε στο λόγο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ.  Ευσέβιος αποτελεί την πύλη της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ήδη το πρωί ακούσαμε στον όρθρο στο δοξαστικό των αίνων  ότι : « τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι  εἰσέλθετε. » Η Αγία μας Εκκλησία, ο Κύριος μας καλεί σε έναν αγώνα.

Ξεκινάμε με αυτή την περίοδο του πνευματικού αγώνα με την συνείδηση, ότι είμαστε αμαρτωλοί. Βάζουμε τη ζωή μας, τις σκέψεις μας, τις επιθυμίες μας τους διαλογισμούς μας κάτω από το θέλημα του Θεού.

Κάθε χριστιανός αγωνίζεται αυτόν τον καλόν Αγώνα σε ολόκληρη τη ζωή του εντονότερα όμως κατ΄ αυτή την περίοδο. Αλλά εμείς όχι αγώνα πνευματικό δεν κάνουμε, όχι προσπάθεια δεν καταβάλλουμε για να ομορφύνουμε και να στολίσουμε την ψυχή με τις αρετές, αλλά περισσότερο κυλιόμαστε στο βούρκο της ακολασίας, της μέθης, της ασέλγειας με πρόφαση τις ημέρες αυτές.

Το στάδιο των αρετών άνοιξε. Όσοι επιθυμούμε Αγώνα ας εισέλθουμε.

Καλό στάδιο ευχήθηκε τέλος ο Μητροπολίτης μας.

Στην θεία λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας