Ευχαριστήριο μήνυμα του πρώην Δημάρχου Ενιαίου Δήμου Σάμου και υποψήφιου Ευρωβουλευτή κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου,  καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος  από τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες.

Ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 – Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Αθήνα, 26 Μαΐου 2020

Φίλτατη, Φίλτατε,

Σαν σήμερα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, η υποψηφιότητά μου στις Ευρωεκλογές με την παρά-ταξη της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσε σχεδόν 90.000 σταυρούς σε όλη την επικράτεια και με έφερε 13ο μεταξύ των 42 υποψηφίων, μπροστά από πολλά πασίγνωστα για διάφορους λόγους πρόσωπα, μπροστά από ονόματα άρρηκτα συνδεδεμένα για πολλές δεκαετίες με την παράταξη, μπροστά ακόμη κι από πρώην βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

Γνωριζόμαστε ή γνωριστήκαμε στην πορεία, προσωπικά. Με ξέρετε και σας ξέρω. Ξέρετε καλά ότι αυτή η προσπάθειά μου για την εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε με ελάχιστους πόρους και χωρίς στήριξη ή βοήθεια από κανενός είδους μηχανισμό, φανερό ή κρυφό.

Διένυσα εκείνον τον μακρύ δρόμο αντοχής πρακτικώς “πόρτα-πόρτα” και από πόλη σε πόλη, μιλώ-ντας πρόσωπο με πρόσωπο με όσο περισσότερες και περισσότερους πολίτες ήταν ανθρωπίνως δυ-νατό να καταφέρω -καμιά φορά και με όσους δε φαινόταν ανθρωπίνως δυνατό, αλλά κατορθώθη-κε, παρά ταύτα.

Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε χωρίς εύπεπτα αλλά κενά ουσιαστικού περιεχομένου συνθήματα, χωρίς “σόου” σε τηλεοπτικά πάνελ και χωρίς γενικόλογες αοριστίες, αλλά με λόγο συγκροτημένο, πολιτικό και πραγματιστικό, βασισμένο σε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προ-τάσεις – απότοκες ενός συμπυκνωμένου βιώματος σπουδών, δουλειάς, διοικητικής πορείας και προσωπικής ζωής που πάντοτε χαρακτηρίστηκε από μια στενή και ιδιαίτερη σχέση με όλα όσα πε-ριλαμβάνει η ιδέα “Ευρώπη” και πολύ περισσότερο το όραμα “Ενωμένη Ευρώπη”.

Οι προτάσεις μου σε θέματα όπως το προσφυγικό / μεταναστευτικό, η αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η πλήρης αξιοποίηση από τη χώρα μας των βέλτιστων ευρωπαϊ-κών πρακτικών για τη νησιωτικότητα στο σύνολό της και σε όλα τα επίπεδα -από τον τουρισμό και την τοπική παραγωγή, έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορού-σαν να εγκαινιάσουν έναν νέο κύκλο ουσιαστικών συζητήσεων και, στη συνέχεια, πολύ χρήσιμων για τη χώρα μας αποφάσεων στο περιβάλλον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ήταν μια ακλόνητη πεποίθησή μου και σ’ αυτήν ακριβώς εδράστηκε και η απόφασή μου να συμ-μετάσχω στο ψηφοδέλτιο μετά την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ και Πρω-θυπουργού πλέον Κυριάκου Μητσοτάκη. Η υποστήριξη σχεδόν 90.000 πολιτών σε μια ατζέντα όπως αυτή που επικοινώνησα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί για μένα όχι α-πλώς μέγιστη τιμή και ηθική παρακαταθήκη, αλλά συγχρόνως και μια βαθιά δικαίωση σε επίπεδο ανθρώπινο, επαγγελματικό και, βέβαια, πολιτικό.

Ηθική περγαμηνή αποτελεί επίσης και η πρώτη θέση σε σταυρούς στη Σάμο, τον τόπο που, ως Δή-μαρχος, θέλω να πιστεύω ότι υπηρέτησα με τρόπο αντάξιο της τρισχιλιετούς, λαμπρής ιστορίας και της μοναδικής πολιτιστικής, επιστημονικής, φιλοσοφικής και δημοκρατικής παράδοσής της

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας