Ξεκίνησαν και φέτος , οι τακτικές θερινές εκπτώσεις , οι οποίες θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι του νησιού μας καλούν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, και να επιλέξει προϊόντα, με γνώμονα την ποιότητα και τη σχέση τελικής τιμής – έκπτωσης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.

-Από την πλευρά μας αγοράζουμε  ελέγχοντας  προσεκτικά τα προϊόντα, ώστε να μην είναι ελαττωματικά, δεύτερης διαλογής κ.λ.π.. Κρατάμε πάντοτε την απόδειξη αγοράς. Θα τη χρειαστούμε στην περίπτωση που το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό ή ως απόδειξη για την εγγύηση.

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας, τα δικαιώματά μας για επισκευή, αντικατάσταση, μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση ισχύουν και στην περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν η ελκυστική τιμή του προϊόντος οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικό και υπάρχει σχετική ενημέρωσή μας.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις του νησιού μας χρειάζονται την στήριξη μας και με γνώμονα το γεγονός ότι, αυτά τα χρήματα που θα διαθέσουμε  θα παραμείνουν και θα ανακυκλωθούν στο νησί μας.

Ήδη τα εμπορικά καταστήματα ξεκίνησαν με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων στο νησί μας, κάτι όμως που δεν αποτελεί δέλεαρ για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο αρκείται σε ένα απλό  ρεπορτάζ αγοράς, μεταθέτοντας τις αγορές τους για το τέλος της εκπτωτικής περιόδου θεωρώντας ότι οι τιμές θα πέσουν κι άλλο.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας