Με το σύνθημα “Γυμναζόμαστε και παίζουμε στην πόλη μας” ο Δήμος Δυτικής Σάμου  κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με μία εξαιρετική παρουσίαση ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Δυτικής Σάμου. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους έθιξε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων και πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού κ. Διακοσταμάτης Γιώργος , η δημοτική σύμβουλος κα. Γαλανού Αγγελική, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που στηρίζουν την διοργάνωση των δράσεων .

Απόψε δεύτερη μέρα της εκδήλωσης  περπάτησαν στο κέντρο της πόλης του Καρλοβάσου χωρίς οχήματα και ρύπους, έπαιξαν  και ζωγράφισαν την πόλη των ονείρων τους οι μικροί φίλοι της περιοχής.

Έδωσαν μια άλλη όψη στο κέντρο της πόλης , μετατρέποντας την οδό Βλιάμου, την οδό Βαλασκατζή και την Ιπποκράτη Ζαίμη σε χώρους άθλησης και γυμναστικής .Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν :

Ποδόσφαιρο –Μπάσκετ –Πινγκ πονγκ- Σκάκι –Μίνι Βόλει για παιδιά, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Καρλοβάσου , το σύλλογο Π.Ε.Ψ.Α.Σ. «Η Ρίβα» και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου.

Ζωγραφική παιδιών ….Πως φαντάζομαι την πόλη μου χωρίς αυτοκίνητα…-Εργαστήρι παιδιών στην πλατεία Βαλασκατζή και έκθεση των δημιουργιών τους .

Προσφορά χειροποίητων αναμνηστικών δώρων με θέμα το ποδήλατο από τον Σύλλογο Δημιουργικής Χειροτεχνίας «Οι ιδέες μας»

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών κ. Γιώργος Διακοσταμάτης,  ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Μανόλης Νικολού, δημοτικοί σύμβουλοι και  κόσμος της περιοχής.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας