Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΠΣ Σάμου μέσω του προέδρου της κ, Νίκου Βακάλη στο δημοσίευμα μας  για την παύση εργασιών στο γήπεδο Κοντακαιίκων, η οποία εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να  διαβαστεί από τον κόσμο της Σάμου και να δοθούν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς οι απαντήσεις,   καθώς διαφαίνεται ότι κάτι τελικά δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Ο αθλητισμός, όταν δεν είναι συνδεδεμένος με την βία των φιλάθλων ή τα ντόπινγκ, διέπει όλες τις αξίες του πολιτισμού  και πέρα από ένα ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, παράλληλα, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Εδώ λοιπόν  όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα  σε έργα που  είναι προγραμματισμένα,  ώριμα και έχουν εξασφαλίσει τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις .

Η απάντηση της ΕΠΣ

Αγαπητή Κα Ράπτη ,

σχετικά με την ανάρτηση σας που αφορά το γήπεδο των Κοντακαιίκων και επειδή αναφέρατε την ΕΠΣ , οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε  τα εξής:

Η ΕΠΣ , αν κ ο καθ ύλην ( βάσει Νόμου) αρμόδιος φορέας για την διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης αλλά κ γενικότερα για κάθε τι που αφορά το ποδόσφαιρο στον Νομό Σάμου, εν τούτοις  και μέχρι  στιγμής δεν έχει ΚΑΜΙΑ  απολύτως επίσημη ενημέρωση ,απο κάνεναν φορέα για την εξέλιξη των έργων στα γήπεδα του νησιού. Ακούγοντας δεξιά κ αριστερά κάποια πράγματα που μας προκάλεσαν ανησυχία, στείλαμε από τις αρχές του μήνα επιστολή στον Δήμαρχο Αν. Σάμου ,( σας την έχουμε συνάψει) μην έχοντας ακόμα πάρει καμία απάντηση, αλλά και αναρτήσαμε ένα κείμενο στο επίσημο προφίλ της ΕΠΣ στο f/b ,https://www.facebook.com/101181901257340/posts/364352658273595/?extid=ZOYVTZnxePLq34h2&d=n, περιμένοντας κάποια αντίδραση…κάποια απάντηση, αλλά κ πάλι τίποτα.

Πριν λίγες μέρες λάβαμε από τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ , μια έγγραφη πρόσκληση για συνάντηση μαζί με άλλους φορείς , με θέμα την σχετική ενημέρωση επι του συγκεκριμένου θέματος.  Μη γνωρίζοντας τους λόγους , αυτή η συνάντηση  ματαιώθηκε τηλεφωνικώς.  Σήμερα απ την ανάρτηση σας κ απ τα λεγόμενα της Κας Ανδρέδου, μάθαμε  ότι δεν συμπεριλαμβανόμαστε στους καλεσμένους  στην νεορισθείσα συνάντηση . Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η ΕΠΣ πάντα επιζητούσε κ επιζητά την συνεργασία με κάθε Αυτοδιοικητική Αρχή  κ σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Γιατί η συνεργασία είναι υποχρέωση όλων , αν θέλουμε να πάει κάτι μπροστά.   Ποτέ όμως δεν  μπήκε σε πολιτικά παιχνίδια , ποτέ δεν έκλεισε κ ούτε θα κλείσει τα μάτια , ούτε θα υποχωρήσει σε οτιδήποτε αντιτάσσεται στην πρόοδο και την εξέλιξη του Αθλητισμού στα νησιά μας. Κ έχουμε καταθέσει αρκετές φορές δείγματα γραφής επ αυτών.    Για να μην αδικήσουμε κανέναν, θα περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες των δύο Δημάρχων , να μάθουμε το τι ακριβώς συμβαίνει, να δούμε ΟΧΙ ΜΟΝΟ τις προθέσεις  αλλά κ έργα και θα επανακαθορίσουμε την στάση μας και τις ενέργειες μας.

Με εκτίμηση

Και το έγγραφο της ΕΠΣ Σάμου 

ΑΡ. ΠΡΩΤ οικ: 288                                                ΣΑΜΟΣ : 11/09/2020

ΠΡΟΣ  :                 Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

κ. Γεώργιο Στάντζο

Αγαπητέ κύριε  Δήμαρχε,

εν όψει της έναρξης των Διοργανώσεων μας (Πρωτάθλημα Ανδρών, Κύπελλο, Πρωταθλήματα Υποδομών Κ16, Κ14, Κ12), αλλά και Εθνικών Πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν σωματεία μας,     ( Γ ´Εθνικής Κατηγορία Ανδρών, Β´& Γ Εθν. Κατηγορία Γυναικών), με λύπη παρατηρούμε μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση των έργων που είχαν δρομολογηθεί σε πλείστες Αθλητικές  Υποδομές του Νησιού. Έργα που δρομολόγησε ο προηγούμενος Ενιαίος Δήμος και που με το ισχύον καθεστώς πρέπει να αποπερατώσει ο Δήμος  Ανατολικής Σάμου, ίσως  και με  την βοήθεια του Δήμου Δυτικής Σάμου.  Δεν γνωρίζουμε τον λόγο της καθυστέρησης των έργων, αλλά είναι έκδηλη και σοβαρή η ανησυχία μας.

Ως γνωστόν η παρελθούσα αγωνιστική χρονιά διακόπηκε βίαια λόγω του covid.  Εκατοντάδες παιδιά έχασαν για μεγάλο διάστημα το δικαίωμα της άθλησης, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ψυχοκινητική τους ισορροπία.  Ήταν όμως κάτι απρόβλεπτο, χωρίς  την υπαιτιότητα κανενός μας.

Το να συνεχιστεί όμως και για δεύτερη χρονιά αυτή η απραξία, θα είναι καταστροφικό και δεν γνωρίζουμε αν δεν θα υπάρχει υπαιτιότητα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα πράξετε  ΑΜΕΣΑ αυτά που πρέπει, ώστε να  παραδοθούν οι εγκαταστάσεις στους χρήστες τους, στα παιδιά και στους υπόλοιπους Δημότες ΕΝΤΟΣ των χρονικών ορίων, ώστε να μην χαθεί και αυτή η αγωνιστική χρονιά.

Κάθε άλλη εκδοχή και εξέλιξη  θα λυπήσει πολύ όλα αυτά τα παιδιά, όλον αυτόν τον κόσμο και μέσα σ όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μαστίζουν την τοπική μας κοινωνία

( μεταναστευτικό, οικονομία  κ. α . π ), θα προστεθεί ακόμα ένα και ίσως μπορέσει ο καθένας μας να δώσει  οριστική απάντηση στο ερώτημα:  επιτέλους τι είδους νησί θέλουμε;

Είμαστε αισιόδοξοι και γι αυτό  ακόμα αγωνιζόμαστε. Δώστε μας ακόμα έναν λόγο.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας