Ο  πρώην ενιαίος Δήμος Σάμου, ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, το Τοπικό Συμβούλιο των Κοντακαιίκων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ψ.Ε.Σ. ΑΨΕΣ Πυθαγόρα προσδιόριζαν, την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, το χρονοδιάγραμμα της μεγάλης παρέμβασης του Γηπέδου της Κοινότητας των Κοντακαιίκων  και ακριβώς πριν από δύο χρόνια.

«Ο Δήμος Σάμου με την ένταξη των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ειδικού σκοπού Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ εγγυάται την σωστή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων με ασφάλεια για τους αθλητές αλλά και την δυνατότητα στα σωματεία να υλοποιήσουν το εξωστρεφές κοινωνικό τους έργο». δήλωνε ο πρώην δήμαρχος ενιαίου δήμου Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος  ένα  περίπου χρόνο μετά .

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του πρώην βουλευτή νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη,  ο οποίος ασκησε πιέσεις  στον Υφυπουργό Αθλητισμού  για την ενίσχυση  του έργου των Κονατακείκων.

Στόχος της παρέμβασης του πρώην  βουλευτή του νομού,  ήταν  να ενταχθεί από πλευράς Υπουργείου το έργο της τεχνικής αναβάθμισης του γηπέδου και γενικότερα των αθλητικών υποδομών στα Κοντακαίικα, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ωστόσο, για να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά η διαδικασία  κρίθηκε τότε απαραίτητο από την πλευρά του Δήμου Σάμου να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και να υποβληθεί επισήμως.

Τελικά ο στόχος επετεύχθη και χάριν των άοκνων προσπαθειών της Πρόεδρου του ΔΟΠΟΝΑΣ κ. Άννης Ανδρεάδου, η   οποία  άσκησε πιέσεις, έτρεξε ,αγωνίστηκε και τελικά ήρθε η χρηματοδότηση.

Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του  θα ήταν έτοιμο , τον Μάρτιο του 2020.

Σήμερα όμως  ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η είδηση  της παύσης των εργασιών, καθώς η κ. Ανδρεάδου μας ενημέρωσε ότι, σταματούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακαιίκων , μια και ο ανάδοχος εργολάβος ισχυρίζεται ότι τα χρήματα  δεν επαρκούν.

Και εδώ αμείλικτα τίθενται τα ερωτήματα, τα οποία  έχουν σχέση με το πως γίνεται και ορισμένοι εργολήπτες δίνουν εκπτώσεις στα έργα που φτάνουν στο 50-60% προκειμένου να πάρουν διαγωνισμούς για την κατασκευή δημόσιων έργων.

Οι διαγωνισμοί αυτοί ξεκινούν με τα ποσά, τα οποία η μελέτη προσδιορίζει ως ελάχιστο δυνατόν κόστος κατασκευής του έργου. Οι μελετητές είναι ειδικοί και κοστολογούν τα έργα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των έργων και τις κανονικές τιμές.

Με την λογική αυτή, θα ήταν δικαιολογημένη μια έκπτωση της τάξης του 5-10%, το πολύ 20%. Πως λοιπόν ο εργολήπτης καταφέρνει να κάνει το έργο με τόσο μεγάλη έκπτωση 35-60% και να έχει και κέρδος;;;

“Αν δεν ήταν σε θέση ο ανάδοχος εργολάβος να  ανταπεξέλθει στο κόστος του έργου να μην έδινε τόσο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης¨” μας είπε χαρακτηριστικά η κ. Ανδρεάδου.

Η ίδια δεν αφήνει το θέμα και  ήδη έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο  Δυτικής Σάμου και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά οι απαντήσεις τους δεν την κάλυψαν. Την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με τους δυο δημάρχους , τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών και τον Πρόεδρο  των Κοντακαιίκων κ. Μανόλη Σαράντου και ελπίζει να της δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις,  γιατί το εν λόγω έργο πέρασε μέσα από πολλά προβλήματα και στάδια και η ίδια αγωνίστηκε να  τα  ξεπεράσει και το κατάφερε .

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας