Στα πρότυπα της γειτονικής Σάμου έγραψαν οι αρθρογράφοι της Χίου, επεδίωξαν  οι κυβερνώντες να δημιουργήσουν ΚΥΤ στην Χίο   μόνο που  δεν έλαβαν υπόψη  την άποψη του κόσμου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου,  βάζοντας οριστικό τέλος στην συζήτηση.

Μέσα  από μία μαραθώνια, διεξοδική, αλλά και με επίπεδο συζήτηση που διήρκησε πάνω από 6 ώρες και ολοκληρώθηκε,  οι δημοτικοί σύμβουλοι δίχως ήξεις αφίξεις ύψωσαν το ανάστημα τους λέγοντας όχι στην νέα δομή.

Παράλληλα προειδοποίησαν Κυβέρνηση και Υπουργό να μην τολμήσει να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του Θόλους ή άλλου σημείου, υπογραμμίζοντας ότι κανένας σχεδιασμός δεν θα έχει τύχη αν δεν έχει τη συναίνεση του λαού της Χίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης  οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν  ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται προϋποθέσεις μόνιμης εγκατάστασης μεταναστευτικών πληθυσμών στην παραμεθόριο, τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα συνεχώς αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υπόδειξη χώρου, προτείνοντας μάλιστα και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επιλέξει τοποθεσία με συγκεκριμένο πλαίσιο, προϋποθέσεις και σαφείς δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι όπως και στο παρελθόν συνεργάστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας το «18», έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Νότη Μηταράκη, προσπαθώντας να αναζητά λύσεις που θα οδηγήσουν στην εξομάλυνση του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί.

Τελικά η πρόταση του δημάρχου  έλαβε 13 υπέρ και 29 κατά.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας