Την αντίδρασή τους στην προωθούμενη και νομοθετημένη πλέον αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί  στην Σάμο, μη επιτρέποντας στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης,  ο οποίος έχει έρθει στο νησί να προχωρήσει στην αξιολόγηση συναδέλφων τους.

Με παραστάσεις  διαμαρτυρίας, οι εκπαιδευτικοί  εξέφρασαν την αντίθεση τους  για την αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν τροπολογία της Υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση, η οποία ήρθε σε άσχετο νομοσχέδιο,   ενώ  εμπόδισαν  τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης  να εισέλθει στις σχολικές μονάδες της Σάμου.

Από πολύ πρωί σήμερα οι εκπαιδευτικοί τον ανέμεναν  στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου,  αλλά τελικά  η επίσκεψη του αναβλήθηκε.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη με την  Πρόεδρο  Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου κ. Ελπινίκη Δεμερτζή μας ανέφερε χαρακτηριστικά   ότι,  ο  κλάδος αποφάσισε εδώ και περίπου ένα δίμηνο είναι κατά της ατομικής αξιολόγησης που το Υπουργείο Παιδείας διαφήμισε ότι 41 χρόνια μετά έρχεται να την εφαρμόσει και μάλιστα σε μία περίοδο προεκλογική, με ότι αυτό έχει να σηματοδοτήσει.

.Αυτό  είναι μόνο η αρχή  τόνισε .  Δηλώσαμε ότι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά και θα μείνει τα χαρτιά  δήλωσε η κ. Δεμερτζή. .

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας