Υλικοτεχνικός  εξοπλισμός διανεμήθηκε    απόψε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου,  από τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ.  Αλέξανδρο Λυμπέρη  στις εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου ,  ο οποίος  ευχαρίστησε δημόσια τους εθελοντές των  15 δημοτικών διαμερισμάτων που παρέστησαν και παρέλαβαν τον εξοπλισμό .

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μέσω του οποίου εξασφαλίστηκε  η χρηματοδότηση  για την αγορά των υλικών,  ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία , η οποία επίσης διένειμε στους εθελοντές πυροσβέστες  υλικό,  το οποίο    θα είναι πολύ χρήσιμο σε αυτούς.

Στην τελετή παράδοσης των υλικών παρέστη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Μιαούλης,  ο Αντπύραρχος κ.  Χρήστος Σπυρίδης  , ο οποίος   έχει τοποθετηθεί  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου με παράλληλα καθήκοντα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβάσου   , πυροσβέστες,    οι αντιδήμαρχοι κ.  Αγγελική Γαλανού,   κ.  Λεωνίδας Σταμούλος ,   κ .Δημήτρης Βολακάκης  και πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Μιαούλης ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους εθελοντές πυροσβέστες,  ενώ παράλληλα  συνέστησε στον δήμαρχο να προνοήσουν έτσι ώστε  να διευθετηθούν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν πολλά σημεία ,    επισημαίνοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στον τομέα της πρόληψης.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε ο Αντιπύραρχος κ. Χρήστος  Σπυρίδης  ευχαριστώντας  τους εθελοντές , αλλά και όλους όσους τον αγκάλιασαν από το νησί   λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  όλοι μαζί  θα δώσουν τον αγώνα για την προστασία του τόπου.

Εξοπλισμός δόθηκε και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράστημα Σάμου,  τον οποίο παρέλαβε ο επικεφαλής της Ομάδας κ.  Δημήτρης Καλατζής , ο οποίος μαζί με την ομάδα του είναι σίγουρο θα τον χρησιμοποιήσει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι μια δράση μέσω  του προγράμματος Leader Αλιείας και Θάλασσας  και είναι μια αξιέπαινη ενέργεια  για την οποία φρόντισαν να υλοποιηθεί  τόσο ο κ. Μανόλης Χρήσου η ψυχή του εθελοντισμού,   όσο και ο κ.  Γιάννης Κονταορούδας επικεφαλής  του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Σάμου,  σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια,  καθώς ο Εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής αναπτύσσοντας στους κόλπους του την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Η αξία του Εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να φέρει ουσιαστική αλλαγή και έργο για την κοινωνία μας! Ας την στηρίξουμε όλοι μαζί, διαδίδοντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και την αξία της συλλογικότητας.”

Η αποστολή του εθελοντή πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.

Η ανωτέρω αποστολή ασκείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ότι κάνει η κάθε εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας γίνεται σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα.

“Υπολογίζουμε ο ένας στον άλλον” όπως είπε ο κ.  Μιαούλης . “Οι εθελοντές στην πυροσβεστική και τούμπαλιν. Πρώτα μιλάμε με το πυροσβεστικό σώμα και μετά πράττουμε. Αυτό βάζει σε μια σειρά το πώς πρέπει να καταπολεμηθεί μια πυρκαγιά.

Όταν προκύπτει ένα συμβάν, ενημερωνόμαστε από το πυροσβεστικό σώμα, για τις ενέργειες που θα ακολουθούμε και το πώς θα πάμε εκεί όπου χρειάζεται να πάμε και πάνω από όλα τόνισε υπολογίζουμε στους εθελοντές  μας όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόμαστε άριστα μεταξύ  μας”.

Τέλος  ζήτησε εγρήγορση από τα πυροσβεστικά εθελοντικά κλιμάκια,  προκειμένου  να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πιστοποίηση τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο εθελοντών,  καθώς άνοιξε η σχετική πλατφόρμα.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας