Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε και  εφέτος στην Ιερά Μονή  Προφήτη Ηλία στο Καρλόβασι Σάμου, η Σύναξη  της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η εορτή αυτή προβάλλει το ιερό εικόνισμα της Παναγίας μας  μέσα σε ιδιαίτερο χώρο  στο μοναστήρι  και τιμάται κάθε χρόνο από το χριστεπώνυμο πλήθος της περιοχής.

Κάθε χρόνο στις 26 Δεκεμβρίου η Χριστιανική Εκκλησία τιμά την Παναγία, τη μητέρα του Χριστού, για να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο που γέννησε τον Ιησού Χριστό.

Εφέτος ήταν αισθητή η απουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεων κ.κ. Ευσέβιου,  ο οποίος αναρρώνει,  έπειτα  από μια μικρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Στην    θεία λειτουργία  προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης  Μακάριος Δεληογλάνης  από την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού  και ιερείς από την Δυτική πλευρά του ν ίσιου.΄

Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν θαυμάσια χοροί ιεροψαλτών από  την ΄περιοχή που απέδωσαν  υπέροχα τους ύμνους της εορτής.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη συμμετοχή του ευσεβούς λαού που κατέκλυσε  τον χώρο της Ιεράς Μονής για να τιμήσει την Κυρία Θεοτόκο και να προσκυνήσει την χαριτόβρυτο εικόνα της Γέννησης στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Στην θεία λειτουργία παρέστη και   η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αννη Ανδρεάδου.

Ο άγιος Καθηγούμενος κατά την σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην  θεία λειτουργία και  μετέφερε τις ευχές του ποιμενάρχη μας.

 Παράλληλα διάβασε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,   ο οποίος ανακηρύσσει το έτος 2020 «έτος ποιμαντικού ανακαινισμού και οφειλετικής μερίμνης διά την νεολαίαν».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημαίνει μέσω του μηνύματος του  ότι, «οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Εκκλησία δεν είναι σωματείον χριστιανών, αλλά Σώμα Χριστού».

Τέλος ο πατέρας Μακάριος ευχαρίστησε τον  νέο Ηγούμενο του μοναστηριού πατέρα Μακάριο για την συμμετοχή του,  ενώ  με τον γλαφυρό του λόγο αναφέρθηκε  στην Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού  ο οποίος πρέπει να γεννηθεί στις καρδιές μας .

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας