Δυο άσχημα περιστατικά  καταγράφηκαν στην Σάμο τις δυο τελευταίες μέρες,  με θύματα δύο συμπολίτες μας  που  εισήλθαν στο νοσοκομείο Σάμου,  όπου νοσηλεύονται μέχρι σήμερα .Το ένα περιστατικό αφορά έναν  παρ΄ ολίγον πνιγμό κυρίας στο Ποτοκάκι, η οποία διεσώθη από λουόμενους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας με το ΕΚΑΒ , όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά συμπολίτη μας   που μεταφέρθηκε από το κέντρο Υγείας Καραλοβάσου εσπευσμένα, έχοντας δεχτεί  τσίμπημα από λεοντόψαρο στο Ποτάμι Καρλοβάσου.

Το λεοντόψαρο είναι ένα όμορφο, αλλά άκρως επικίνδυνο ψάρι.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος,

Είναι ένας τροπικός θαλάσσιος δολοφόνος και στο οπλοστάσιό του, φέρει τουλάχιστον 16 μυστικές δηλητηριώδεις σπονδυλικές στήλες που κρύβονται κάτω από τον αδενικό ιστό του.

Παρόλο που οι σπονδυλικές του στήλες λειτουργούν ως αμυντικός μηχανισμός ενάντια στη άλλη θαλάσσιας ζωή, το Λεοντόψαρο θα αντιδράσει επιθετικά εάν έρθει αντιμέτωπο με έναν άνθρωπο. Άλλες επιπλοκές μπορεί να προκύψουν από ένα τσίμπημα Λεοντόψαρου, όπως δύσπνοια, αδυναμία, λιποθυμία και καρδιακή ανακοπή, λόγω σοκ από τον ακραίο πόνο.

Το δηλητήριο του λεοντόψαρου μπορεί επίσης να προκαλέσει νέκρωση ιστών και σε ορισμένες περιπτώσεις να εξαπλωθεί, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί σωστά και εγκαίρως.  Ευτυχώς και ο δεύτερος ασθενής αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους ιατρούς του νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της υγείας του .

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας