Τρόφιμα,  είδη μακράς διαρκείας και προσωπικής υγιεινής, μοίρασε σήμερα σε 60 οικογένειες της Λέκκας η ΜΚΟ just- action   και τα οποία θα μοιραστούν  βάσει λίστας από τον Προέδρο του χωριού κ.  Κώστα Μαθιό,  οποίος ανέμενε στην είσοδο του χωριού τους ανθρώπους της ΜΚΟ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην συνέχεια στο κοινοτικό κατάστημα για να τα αφήσουν εκεί.

Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν  μας είπαν  οι άνθρωποι  της ΜΚΟ, με τη διανομή τροφίμων σε συνανθρώπους μας  καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού κι προκειμένου να συμβάλλουμε  στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του χωριού υποσχέθηκαν να  φέρνουν στο χωριό  είδη πρώτης ανάγκης  σε τακτά χρονικά διαστήματα,  διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο   σεισμόπληκτους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Άψογη η αντιμετώπιση των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονται στην είσοδο του χωριού 24 ώρες το 24ωρο και οποίοι διευκόλυναν τους ανθρώπους της ΜΚΟ να εισέλθουν στο χωριό και να  κατευθυνθούν στο κοινοτικό κατάστημα.

Παράλληλα με μεγάλη ευγένεια σταματούσαν τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων και τους ενημέρωναν   για τα μέτρα που ισχύουν, δίχως να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα σε  κατοίκους της περιοχής. Τέλος και σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού έχει δοθεί λίστα στους αστυνομικούς με κατοίκους της Λέκκας, οι οποίοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες με αγροτεμάχια και ζώα και τους επιτρέπεται η επίσκεψη σε αυτά για μια ώρα.

Όλοι επίσης οι κάτοικοι  προσπαθούν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συμμορφωθούν με τα μέτρα,  ελπίζοντας  τις αμέσως επόμενες μέρες ο ιός να περιοριστεί και  το χωριό να βγει από την καραντίνα.

 

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας