Επειδή γνωρίζουμε ότι,   λίγο   τα τραπέζια, λίγο τα γλυκά της εορταστικής περιόδου θα μας κάνουν να  βάλουμε παραπάνω κιλά και να γεμίσουμε τον οργανισμό μας τοξίνες , προσπαθήσαμε να αποταθούμε  στον γνωστό   Διατροφολόγο –Κλινικό Διαιτολόγο κ. Σταύρο Μουντζούρη , ο οποίος δραστηριοποιείται στο Καρλόβασι ,  να μας καταθέσει τις πολύτιμες γνώσεις του και έτσι ώστε δίχως προβλήματα να μπορέσουμε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας  αμέσως μετά την περίοδο των εορτών.

Ο κ. Μουτζούρης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μα ενημερώνει:

Τα εορταστικά γεύματα των ημερών, εκτός από ευχάριστες στιγμές, μας άφησαν και λίγο παραπάνω βάρος-κιλά.

Τώρα με τον ερχομό της νέας χρονιάς, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να  <<αποτοξινώσουμε>>  τον οργανισμό μας. Εάν παρατήρησες αύξηση βάρους αυτές τις μέρες είναι φυσιολογικό. Αναμενόμενο λοιπόν το σωματικό σου βάρος να αυξηθεί 1 έως 3 κιλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:

  • Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό. Για να ξεκινήσει ο μεταβολισμός σου ξανά την λειτουργία του μετά τον βραδινό ύπνο χρειάζεται ανεφοδιασμό. Το καλό πρωινό θα σου προσφέρει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστείς μέσα στην μέρα.
  • Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας πολύ νερό. Σκεφτείτε το αίσθημα του μπάνιου μετά από μία κουραστική ημέρα. Αυτό κάνει και η κατανάλωση νερού στο σώμα μας, είναι το καλύτερο για να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας. Επιλέξτε επίσης να αντικαταστήσετε κάποιους από τους καφέδες σας με ένα πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες θα βοηθήσουν στην διαδικασία της αποτοξίνωσης.
  • Επέλεξε υγιεινά τρόφιμα για σνακ μέσα στην ημέρα.
  • Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σιροπιαστά είχαν την τιμητική τους στις γιορτές. Προσπάθησε να τα περιορίσεις αυτές τις ημέρες ή προτίμησε πιο ελαφριές επιλογές, όπως γιαούρτι με λίγο μέλι, ψημένο μήλο με μέλι-κανέλα ή λίγη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς.
  • Απόφυγε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά γιατί το μόνο που προσφέρουν είναι κενές θερμίδες. Προτίμησε κάποιον φυσικό χυμό φρούτων ή τσάι χωρίς ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε σε κάθε σου γεύμα μια πλούσια σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά. Εκτός από πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά θα σε εφοδιάσουν και με φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου .
  • Ασκήσου πηγαίνοντας για περπάτημα, για τρέξιμο ή κάνοντας κάποιου είδους γυμναστικής που σε ευχαριστεί.
  • Κοιμήσου καλά! Προσπάθησε να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ και για 8 ώρες περίπου, ώστε να λειτουργεί καλά το βιολογικό σου ρολόι.

Τέλος, απολαύστε τις γιορτές σας και όλη την μαγεία των γεύσεων που προσφέρουν οι μέρες αυτές. Σε καμία περίπτωση, μην ακολουθήσετε κάποια εξαντλητική ή στερητική δίαιτα για να χάσετε γρήγορα τα κιλά που θέλετε.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας