Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τα τελευταία χρόνια  τόσο η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου κ. Ευτυχία Δήμου,   όσο και ο Πρόεδρος της τριμελούς Διοικούσης Επιτροπής του νοσηλευτικού ιδρύματος  κ. Στέφανος   Σπυρίδωνος  για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών ιατρείων,   τα όποια αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα .

Με βοηθό τους  την αγάπη και την διάθεση προσφοράς στο πλαίσιο της παροχής των καλύτερων δυνατών υποδομών για την απρόσκοπτη συνταγογράφηση φαρμάκων στους συμπολίτες μας ανακαίνισαν τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία,  εξοπλίζοντας τα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  οι οποίοι στήθηκαν και  συνδέθηκαν με το δίκτυο από την υπάλληλο του Κέντρου Υγείας κ. Δήμητρα Ορφανού,  η οποία πραγματικά διαθέτει και την κατάλληλη  τεχνογνωσία,  αλλά και μεράκι  και αγάπη για αυτό που κάνει.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αλήθεια και μαζί με την κ. Ορφανού πήγαιναν ακόμη και απογεύματα στα αγροτικά ιατρεία και μέχρις ότου  ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούνταν.

Όλοι μαζί  ξεκίνησαν την ανακαίνιση από το περιφερικό ιατρείο των Μυτιληνιών  , του Παγωνδα , του Κοκκαριού,  του Αγίου Κωνσταντίνου,  της Χώρας ,του Πύργου, των Κοντακαίκων,  του Μαραθοκάμπου και του Πλατάνου.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού προχώρησαν  και στα εξετάστρια Πυθαγορείου, Βουρλιωτών,  Μεσογείων,  Υδρούσας,  Κοσμαδαίων,  Όρμου Μαραθοκάμπου και Κοντείκων.

Παράλληλα προσπάθησαν και πέτυχαν να δημιουργηθούν νέα εξεταστήρια κι ιατρεία  τους Μαυρατζαίους ,  Κουμαίκα , Σκουραικα , Νεοχώρι , Αγίων Θεοδώρων,  Πανδρόσσου και Σπαθαραίων.

Αναμένεται το επόμενο διάστημα να  εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στο αγροτικό ιατρείο Καλλιθέας και στα εξεταστήρια  Δρακαίων ,Καστανιάς Παλαιοκάστρου,  Μανωλατών , Αμπέλου και  Σταυρινηδων.

Παράλληλα αναμένουν να παραδοθεί από το δήμο Ανατολικής Σάμου  το εξεταστηριο Ηραίου και Μύλων.

Τέλος περιμένουν την μεταφορά ιατρείου από τον δήμο Ανατολικής Σάμου  του Περιφερειακού Ιατρείου Άνω Βαθέος .

Τα αγροτικά ιατρεία της Σάμου είναι 33 και έχουν ανακαινιστεί  μέχρι σήμερα  τα 23     που σημαίνει  ότι αυτές οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χρειάστηκαν  μια αλυσίδα ανθρώπων για να ανακαινιστούν,  αν  και η  αρμοδιότητα συντήρησης και  ανακαίνισης είναι  των δήμων.

Αποδεικνύουν με αυτές τους τις παρεμβάσεις την έμπρακτη υποστήριξη σε μια τόσο κρίσιμη από υγειονομικής πλευράς περίοδο που  βιώνει ο κόσμος και της Σάμου και ιδίως  εκείνου που ζει σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα και έχει δικαίωμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας.

Στην διάθεση μας έχουμε όλο το απαραίτητο υλικό για το πως ήταν τα αγροτικά ιατρεία πριν τις παρεμβάσεις και πως μεταβλήθηκαν στην συνέχεια , αλλά λόγω χώρου δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε .

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας