Άρχισε το ξεφόρτωμα ξυλείας  και στην Σάμο  από επαγγελματίες ,αλλά και από ιδιώτες, οι οποίοι έχουν πάρει τις σχετικές άδειες.

Το φαινόμενο ενός αγροτικού αυτοκινήτου που ξεφορτώνει  ξύλα  ξεκίνησε νωρίτερα φέτος,  ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις  κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου δεν θα μείνει ούτε κλαράκι στα βουνά .

Οι πολίτες πάντως το λένε ξεκάθαρα ότι, φέτος “θα καεί το πελεκούδι” και ότι δεν πρόκειται να καθίσουν να παγώσουν.

Εκείνο το οποίο καθημερινά διαπιστώνουμε είναι  ότι ,πολλοί νομοταγείς άνθρωποι είναι έτοιμοι να πάρουν ένα αλυσοπρίονο και να βγάλουν το χειμώνα, γιατί πολύ απλά δεν θα είναι σε θέση να αγοράσουν πετρέλαιο. .

Άλλωστε ο  αρχαιότερος τρόπος θέρμανσης ήταν το γνωστό μας τζάκι – η εστία από αρχαιοτάτων χρόνων- ίσως μέχρι σήμερα.

Με  δεδομένη την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, δεν είναι μακριά ήδη η εποχή εκείνη, να ζήσουμε κι εμείς οι νεότεροι τους παλιούς καλούς καιρούς, να ξαναθυμηθούμε την θερμάστρα καυσοξύλων που είναι καταχωνιασμένη σε κάποια αποθήκη, το τζάκι του παππού, ή την φουφού με το μαγκάλι της γιαγιάς που ξέθαψαν κάποιοι για να τα χρησιμοποιήσουν.

Με δεδομένα λοιπόν όλα τα παραπάνω και με τη βεβαιότητα ότι το Δασαρχείο  δεν μπορεί καθημερνά να κάνει  τον Ράμπο, αλλά και ούτε τη διάθεση να θεωρηθεί μια νέα χωροφυλακή, απέναντι σε πολίτες που θα θέλουν να ζεσταθούν, φέτος το χειμώνα αναμένεται να μην μείνει ούτε ξυλαράκι άκαυτο.

Εκτός και αν “σώσουν” την κατάσταση οι μαζικές εισαγωγές ξυλείας- από τη Βουλγαρία κυρίως-που φημολογείται ότι ήδη έχουν αδειάσει τα πρώτα φορτία τους, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας