Πεδίο δόξης λαμπρό για τους ποντικούς του νησιού μας, οι οποίοι εισβάλουν στα χωράφια, και «ξεγυμνώνουν » τα δέντρα από τους καρπούς τους.

Οι κλέφτες, ,παίζουν το δικό τους άθλιο παιχνίδι ,με τα προϊόντα ανθρώπων που κοπιάζουν για να τα καλλιεργήσουν  και όπως καταγγέλλει  παραγωγός  από την Σάμο.

Συνεχίζει δηλώνοντας πως το φαινόμενο της κλοπής φρούτων βρίσκεται σε έξαρση την τελευταία πενταετία, αλλά τα τελευταία χρόνια το κακό παράγινε.

Όπως εξηγεί ο ίδιος «δεν πρόκειται για πεινασμένους συμπολίτες μας – ελέω κρίσης – αλλά για «επιτήδειους» που δεν διστάζουν να κλέψουν τα φρούτα, ακόμη κι αν έχουν ραντιστεί μόλις την προηγούμενη μέρα.

Με την πρακτική τους αυτή, οι επιτήδειοι «περιορίζουν το ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών της Σάμου.  Το φαινόμενο τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διατάσεις κάθε τέτοια εποχή, όπου οι επιτήδειοι κατευθύνονται στα βουνά της πατρίδας μας εξασφαλίζοντας μήλα, καρύδια, φουντούκια, κάστανα και γενικά ότι αντιληφθεί το μάτι τους δεν αφήνει το χέρι τους.

Οι αναστατωμένοι  αγρότες δεν είναι σε θέση να  περιφρουρούν μόνοι τους τις περιουσίες τους, καθώς καθημερινά δεν μπορούν να ανεβαίνουν στα βουνά του νησιού.

Είναι βέβαια σύνηθες το φαινόμενο  να απομακρύνουν επιτήδειους κλέφτες από χωράφια, είτε με καλό είτε με άσχημο τρόπο, ερχόμενοι αντιμέτωποι ακόμη και με το θράσος κάποιων από αυτούς, οι οποίοι με προκλητικό τρόπο τους λένε να τα περιφράξουν.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, οι κλέφτες μπαίνουν ακόμη και  με αγροτικά οχήματα  στα χωράφια και προκαλούν διάφορες ζημιές στις υποδομές, των οποίων επιδιόρθωση κοστίζει ακριβά.

Η κοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα. Και αυτό το βιώνουμε και εμείς σαν παραγωγοί  μας λένε. Σταματούν τα αυτοκίνητα στον δρόμο και κλέβουν  μήλα και καρύδια ,άλλοι για να τα  πουλήσουν άλλοι για οικιακή χρήση.

Όμως, αυτό δεν παύει να συνιστά κλοπή  ισχυρίζονται καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν εκτιμούν τον δικό μας αγώνα.

Σε περίπτωση που σταματήσει κάποιος και μας πει να κόψει ένα δυο μήλα, εμείς θα του γεμίσουμε την τσάντα για όλη την οικογένεια του.

Αλλά να σταματούν ανενόχλητοι και να μαζεύουν με τα τελάρα μήλα και καρύδια είναι ανεπίτρεπτο, καθώς όλα αυτά τα είδη για να φτάσουν στην συγκομιδή απαιτούνται φάρμακα, λιπάσματα, μεροκάματα,  προσωπικός αγώνας και έξοδα μετακίνησης.

Το καλοκαίρι δεν μας αφήνουν κεράσι στις κερασιές μας λένε και τώρα το χειμώνα συνεχίζουν  με μήλα, καρύδια ,φουντούκια, κάστανα,  τα οποία περιμένουμε να πουλήσουμε να βγάλουμε έστω τα χρήματα που  δίνουμε ετησίως για την καλλιέργεια τους .

Δυστυχώς κάθε χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο και κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ,  αυτά τα είδη είναι ο αγώνας των παραγωγών και δεν δικαιούνται να τους στερούν τα λίγα χρήματα που περιμένουν να εισπράξουν.

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας