Η 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία είναι μια μέρα τιμής για τα ηλικιωμένα άτομα,  αλλά και υπενθύμισης του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία, ιδιαίτερα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν βασικό στήριγμα στην ελληνική οικογένεια και το μόνο που επιθυμούν είναι το ενδιαφέρον και την αγάπη μας , τα οποία οφείλουμε απλόχερα να τους προσφέρουμε.

Η γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων είναι μία ακόμη μεγάλη υπενθύμιση, για το χρέος που έχουμε όλοι μας , προς  εκείνους τους ανθρώπους, που μας γέννησαν , μας μεγάλωσαν ,μας μετέδωσαν αρχές και αξίες για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αξιοπρέπεια ,ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι εκείνοι που στηρίζουν και ενισχύουν την κοινωνία.

Στον καιρό της κρίσης είναι ανάγκη και χρέος ,να σεβαστούμε, να συνεργαστούμε ,να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την1η Οκτωβρίου.

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, και της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους,

 

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας