O εκλεγμένος Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και η πλειοψηφήσασα Δημοτική Σύμβουλος κ. Φωτεινή Θαλασσινού, kατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Αθήνα ενόψει των ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΕΔΕ, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι Ιαματικές Πηγές στο Ποτάμι και το Φράγμα Καρβούνη, δύο έργα πνοής για τον τόπο και άμεσης προτεραιότητας για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Αγγελόπουλος τους ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειές του κατά τη θητεία του αναφορικά με τις Ιαματικές Πηγές. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ανάθεση υδρογεωλογικής μελέτης για την Αναγνώριση Φυσικού Πόρου ως Ιαματικού, η οποία και εκπονήθηκε από τον γεωλόγο μελετητή κ. Σεραφείμ Σκοβολά, η μεταγραφή της διαπιστωτικής απόφασής του ως τότε Δημάρχου Σάμου κατ’ αρ. 36 Ν. 4049/2012 και η εγγραφή στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.).

Οι ενέργειες αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξη της διεκδίκησης αξιοποίησης του εν λόγω φυσικού πόρου της περιοχής Ποτάμι, ο οποίος από τη μελέτη αναδείχθηκε ότι ενδείκνυται για λουτροθεραπεία και υδροκινησιοθεραπεία προς αντιμετώπιση πληθώρας παθήσεων και μπορεί να καταστεί πόλος έλξης ιαματικού τουρισμού με πρόδηλα οφέλη. Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η προοπτική του μεγαλόπνοου έργου του Φράγματος Καρβούνη.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε η συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου το εν λόγω έργο ανάπτυξης να επανεκκινήσει και να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Για την επίτευξη του άνω στόχου, συντάχθηκε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία απεστάλη αρμοδίως, προκειμένου να χορηγηθεί αντίγραφο της οριστικής μελέτης του Φράγματος Καρβούνη στη νέα Δημοτική Αρχή.

Πέραν των ανωτέρω, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το κολυμβητήριο Καρλοβάσου, οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα του Δήμου Δυτικής Σάμου κ.λ.π. Ο πρώην Δήμαρχος Σάμου, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει ενεργά τη νέα δημοτική αρχή στο έργο της για την πρόοδο του τόπου.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας