Όπως όλοι γνωρίζουμε στο Καρλόβασι λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας,   το οποίο αποτελεί βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών ως δομές συμπληρωματικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων ΟΤΑ α’ βαθμού και εποπτεύονται από αυτές.

Το «Κέντρο Κοινότητας» λειτουργεί  με σημαντικές αρμοδιότητες  μεταξύ των οποίων  Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.

Ωφελούμενοι από την ενέργεια είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και νόμιμα διαμένοντες μετανάστες, αιτούντες/δικαιούχοι διεθνούς και προσωρινής προστασίας, άτομα με αναπηρία,  Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Λόγω του ότι αναδείχθηκε το θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας,  θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Κέντρο Κοινότητας Καρλοβάσου  ήδη προσελήφθη   μια  αξιόλογη καθηγήτρια   η κ. Δέσποινα Καλβίνου,  η οποία με την ανάληψη των καθηκόντων της ήδη ξεκίνησε μαθήματα σε παιδάκια Ρομά  σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα και κύριος οικογενειάρχης από την Ουκρανία , ο οποίος ζητά άσυλο στην χώρα μας και διαμένει στο νησί ,  μαθαίνει  την ελληνική γλώσσα μέσω της κ. Καλβίνου,  η οποία παράλληλα προσφέρεται  να βοηθήσει οικογένειες με παιδιά,   τα οποία επιθυμούν παράλληλη στήριξη σε  φιλολογικά μαθήματα εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους του Κέντρου και άμεσα αν πληρούν τις προϋποθέσεις θα ξεκινήσει η  ενισχυτική διδασκαλία από την παιδαγωγό.

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας